Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

VL-TB/LNNK ministri par RPIVA likteni lems brīvajā balsojumā

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) ministriem nākamnedēļ varētu būt brīvais balsojums par Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) likvidāciju, pievienojot to Latvijas Universitātei (LU).

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars aģentūrai LETA sacīja, ka nacionālā apvienība respektēs to, ka partijas biedru vidū ir ļoti atšķirīgi viedokļi, dodot iespēju ministriem paust savu personīgo viedokli brīvajā balsojumā. Viņš minēja, ka, piemēram, ka Kultūras ministrijai ir "nozares interesēs balstīti apsvērumi par labu apvienošanās procesam".

Paužot personīgo viedokli, Dzintars norādīja, ka izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim (V) būtu jāprezentē tālejošs augstskolu optimizācijas plāns. "Ja tāda nav, bet ir tikai vienas augstskolas pievienošana citai, tad to nevar saukt par plānu. Tas nerisina problēmu, un grūti saskatīt pārliecinošus argumentus, kāpēc šāds izņēmums būtu lietderīgs," teica politiķis.

Kā ziņots, valdošā koalīcija pēc VL-TB/LNNK priekšlikuma vakar nolēma vēl uz nedēļu atlikt šī jautājuma izskatīšanu valdībā. Šī jau ir otrā reize, kad koalīcija atliek lēmuma pieņemšanu par RPIVA. Iepriekš to atlikt mudināja Zaļo un zemnieku savienība. Līdz ar to valdība par RPIVA reorganizāciju lems nākamnedēļ.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) vakar skaidroja, ka lēmumu par prasību vēl uz nedēļu atlikt jautājuma skatīšanu pieņēma nacionālās apvienības valde, vēloties saņemt padziļinātāku informāciju saistībā ar tiesībsarga konstatētajām nepilnībām akadēmijas likvidēšanas procesa gaitā.

Izglītības un zinātnes ministrija plāno, ka reorganizācijas rezultātā LU pārņem RPIVA īstenotās augstākās izglītības programmas pedagoģijas jomā un komerczinībās, bet Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija - deju un mūzikas pedagogu izglītības programmas. Abas augstskolas pārņem arī darba tiesiskās attiecības ar šo programmu īstenošanā iesaistīto personālu.