Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Politika

Lukjanovs ticies ar ZZS, bet vēl nav vienojies par tikšanos ar citām partijām

© F64

Jaunais Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs pagaidām vēl neesot vienojies par tikšanos ar divu koalīcijas Saeimas frakciju pārstāvjiem - ar "Vienotību" un nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK).

Līdz šim vēstnieks ir ticies ar opozīcijā esošās "Saskaņas" frakcijas vadītāju Jāni Urbanoviču, kā arī koalīcijas politiskā spēka - Zaļo un zemnieku savienības frakcijas priekšsēdētāju Augustu Brigmani.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars, kā arī "Vienotības" frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa aģentūrai LETA sacīja, ka vēstnieks vēl nav pieteicis tikšanos ar šiem politiskiem spēkiem.

Vaicāts, vai frakcija vispār plāno tikties ar Lukjanovu, Dzintars, paužot personīgo viedokli, atbildēja, ka ar "Krievijas vēstnieku būs gatavs runāt tikai tad, kad Krievija pārtrauks Krimas okupāciju".

Kā vēstīts, Lukjanovs darbam Latvijā tika akreditēts 7.februārī.

Iepriekš apmeklējot Saeimas iepazīšanās vizītē, Lukjanovs norādīja, ka Krievijas un Latvijas attiecības nevar saglabāties sasaluma līmenī, tajās ir gaidāms atkusnis.