Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Kalniņš: Latvijas interesēs ir saglabāt Eiropas Savienību

© Ilze Zvēra/F64

Latvijas interesēs ir saglabāt Eiropas Savienību (ES), cik vien tas ir iespējams un nosargāt mūsu pozīcijas jebkurā scenārijā, norādīja Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ēriks Ojārs Kalniņš.

Kalniņš uzskata, ka Latvijai būtu piemērots scenārijs, kas paredz darīt mazāk, bet izdarīt labāk, kā arī scenārijs par daudzu ātrumu Eiropu, kas pastāvot jau šobrīd. Vienlaikus viņš atzīst, ka visticamāk notiks vairāku scenāriju apvienošana un kombinēšana.

"Es uzskatu, ka pirmais scenārijs - nedarīt neko un turpināt kā līdz šim - nedarbosies un to mēs redzējām ar "Brexit", kad bija pieprasījums reformēt ES, tāpēc kaut kas ir jāmaina. Jautājums ir, uz kuru pusi?" sacīja Kalniņš.

Kā ziņots, marta sākumā savus ES glābšanas plānus atklāja Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers, vienlaikus brīdinot, ka blokam tagad jāraksta "jauna nodaļa", rēķinoties ar 2019.gadā gaidāmo "Breksitu".

Plāns jau izraisījis Austrumeiropas dalībvalstu pretestību, kas bažījas, ka tādi tradicionālie smagsvari kā Vācija un Francija atstums tās malā tādos jautājumos kā imigrācija.