Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Spriedīs par patvēruma meklētāju iekļaušanos sabiedrībā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija šodien rīkos kārtējo sēdi par patvēruma meklētāju sociālekonomiskās iekļaušanās sabiedrībā aspektiem.

Katrā no šim jautājumam veltītajām sēdēm deputāti cenšas sīkāk skatīt kādu konkrētu apakštēmu. Vienā no iepriekšējām sanāksmēm tika aktualizēts jautājums, kādā veidā nodrošināt bēgļiem pajumti. Izskanēja ierosinājums, ka to būtu iespējams panākt, nevis tieši maksājot pabalstu bēgļiem īres maksas segšanai, bet valstij centralizēti segt mājokļa īres izmaksas, tādējādi ņemot piemēru no Igaunijas.

Komisijas sēde notiks plkst.12 Jēkaba ielā 16, 118.telpā.

Savukārt Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas pirms galīgā lasījuma skatīs likumprojektu "Grozījumi Patvēruma likumā", kas pabalsta saņemšanu bēgļiem sasaista ar dalību nodarbinātības pasākumiem. Cilvēktiesību komisijas sēde notiks plkst.10 Jēkaba ielā 16, 303.telpā.

Uz sēdi aicināti biedrības "Patvērums "Drošā māja"", Sabiedrības integrācijas fonda, Labklājības ministrijas, Kultūras ministrijas, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Latviešu valodas aģentūras un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji.

Kā ziņots, Eiropas Savienības (ES) pārvietošanas programmā Latvija 2015.gadā solidāri ar citām ES dalībvalstīm ir apņēmusies divu gadu laikā pārvietot 531 personu - 295 no Grieķijas, 186 no Itālijas un 50 no Turcijas bēgļu nometnēm.

Latvija atbilstoši ES pārvietošanas programmai līdz šim uzņēmusi 238 personas. No tām bēgļa statuss piešķirts desmit personām, savukārt alternatīvais statuss - 147 personām.