Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Kučinskis Briselē piedalīsies Eiropadomes darbā

© F64

Šodien un rīt, 10.martā Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) uzturēsies Briselē, lai piedalītos Eiropadomes darbā, informēja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Kārtējā Eiropadomē paredzēts ievēlēt Eiropadomes priekšsēdētāju laika posmam no 2017.gada 1. jūnija līdz 2019.gada 30.novembrim. Kučinskis arī turpmākajam darbam šajā postenī atbalsta līdzšinējo Eiropadomes priekšsēdētāju Donaldu Tusku.

Tāpat šajā Eiropadomē iecerēts spriest par nodarbinātības, izaugsmes un konkurētspējas jautājumiem Eiropas Savienības (ES) valstīs, ārējo drošību un aizsardzību, kā arī migrāciju. Tiks diskutēts arī par priekšlikumiem Eiropas Padomes regulai par Eiropas Prokuratūras izveidi.

Eiropadomes ietvaros 10.martā 27 dalībvalstu formātā notiks gatavošanās sanāksmei par godu Romas līguma 60.gadadienai. Tā notiks Romā šī mēneša beigās.

Vaivars atzina, ka Latvija ir ieguvēja no dalības ES kā politiski, tā ekonomiski, tādēļ Latvijas interesēs ir saglabāt un attīstīt līdzšinējā ES integrācijas procesā sasniegto, tai skaitā, Vienoto tirgu un tā četras pamatbrīvības, Šengenas telpu un vienotās valūtas zonu. Gaidāmajā Romas deklarācijā ir jāatspoguļo ES dalībvalstu redzējums par ES nākotni. Latvijas skatījumā, šim redzējumam jābalstās uz trim pīlāriem: vērtības, drošība, labklājība.