Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Pie politiskā apvārsņa parādījusies jauna partija "Progresīvie"

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Šodien par biedrības "Progresīvie" politiskās partijas dibināšanu nobalsojuši 220 biedri, līdz ar to partiju ir izdevies oficiāli nodibināt, pastāstīja jaunā politiskā spēka pārstāvji.

Par partijas priekšsēdētāju ievēlēts Māris Graudiņš. Kā liecina publiski pieejamā informācija, Graudiņš iepriekš ir bijis Saeimas deputāts, kas ievēlēts no saraksta "Savienība "Latvijas ceļš"". Graudiņš bija deputāts Saeimas piektajā sasaukumā, kas darbojās no 1993.gada vidus līdz 1995.gada otrajai pusei.

"Progresīvie" neizslēdz iespējamu startu Rīgas domes vēlēšanās, taču lielākās cerības tā liek uz pašvaldību vēlēšanām Jūrmalā, Ropažu novadā, Baldones novadā un Aizputes novadā.

Kā pastāstīja partijas priekšsēdētājs Māris Graudiņš, izredzes dalībai Rīgas pašvaldības vēlēšanās "Progresīvie" vērtē piesardzīgi, jo jaundibinātajam politiskajam spēkam varētu nepietikt laika, lai pienācīgi sagatavotos.

Tai pašā laikā Graudiņš norādīja, ka partija noteikti plāno piedalīties pašvaldību vēlēšanās Jūrmalā, Ropažu novadā, Baldones novadā un Aizputes novadā.

Jautāts par finansējumu politiskajām kampaņām, Graudiņš teica, ka līdzekļi tiks ņemti no biedriem. "Naudu ņemsim no biedriem. Mēs neiesim un nelūgsimies, lai mūs kāds atbalsta ar lieliem ziedojumiem, mēs arī nepieņemsim ziedojumus, kas lielāki par 1000 eiro."

Attiecībā uz sadarbību ar citām partijām pašvaldībās Graudiņš sacīja, ka jaunā partija būs gatava sadarboties ar visām tām partijām, ar kurām saskanēs mērķi attiecībā uz pašvaldību attīstību, kā arī nacionālo politiku.

Graudiņš atzīmēja, ka viens no svarīgajiem darbiem pašvaldībās noteikti būs darbs pie atklātības un caurspīdīguma veicināšanas pašvaldību iepirkumos. "Mēs esam par lielāku atklātību pašvaldību konkursos. Noteikti veicināsim arī pašvaldību iedzīvotāju aktīvāku iesaistīšanos konkursu izvērtēšanas procedūrās."

Jautāts, kā jaundibinātā partija ar mandātiem pašvaldībās cer panākt vienu no saviem deklarētajiem galvenajiem mērķiem - progresīvās nodokļu sistēmas ieviešanu, Graudiņš sacīja, ka arī pašvaldību līmenī ir iespējams ieviest dažas izmaiņas šajā jomā, piemēram, pašvaldībās būtu iespējams veikt grozījumus nekustamā īpašuma nodokļa noteikumos, kā rezultātā ieguvēji būtu iedzīvotāji.