Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Politika

Vējonis devies vizītē uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem

© F64

Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien dosies vizītē uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE).

Prezidentu pavadīs ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V), zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) un satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), kā arī plaša uzņēmēju delegācija. Vizīte norisināsies no šodienas līdz 28.februārim.

Vizītes laikā plānotas Vējoņa tikšanās ar augstākajām AAE amatpersonām. Vizītes laikā plānots paplašināt Latvijas un AAE līgumtiesisko bāzi un stiprināt ekonomiskās attiecības, informēja prezidenta Preses dienestā.

Prezidents apmeklēs pārtikas un viesmīlības izstādi "Gulfood 2017", kurā ar nacionālo stendu jau ceturto reizi piedalīsies Latvijas pārtikas ražotāji. Vējonis Dubaijā atklās arī Latvijas un AAE uzņēmēju biznesa forumu, kura mērķis ir paplašināt Latvijas un AAE ekonomisko un tirdzniecības sadarbību.

Tāpat vizītes laikā paredzēta prezidenta tikšanās ar AAE dzīvojošajiem Latvijas valstspiederīgajiem.

Prezidents, janvārī tiekoties ar pirmo AAE vēstnieci Latvijā Hananu Halfanu Obaidu Ali Al Madhani, norādīja, ka AAE vēstniecības atvēršana Latvijā dos jaunas iespējas paplašināt divpusējās attiecības. Savukārt AAE vēstniece sacīja, ka plānotā vizīte notiks labvēlīgā laikā, lai abas valstis attīstītu ekonomiskās un biznesa saites. Viņa izteica gandarījumu, ka AAE kā pirmā no Līča reģiona valstīm atvērusi Latvijā vēstniecību, cerot, ka tas pamudinās arī citas reģiona valstis rīkoties līdzīgi.

Ekonomisko sakaru veicināšana ar AAE un ar Līča reģiona valstīm ir viena no Latvijas ārējās ekonomiskās politikas prioritātēm. Kopš 2014.gada augusta Abū Dabī darbojas Latvijas vēstniecība, kuru vada pilnvarotais lietvedis Rūdolfs Brēmanis. Savukārt 2015.gada aprīlī darbu uzsāka LIAA pārstāvniecība Dubaijā. attiecības.