Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Pastars gatavs tiesāties ar Elksniņu par viņu aizskarošiem paziņojumiem

© F64

Saeimas deputātam Andrejam Elksniņam (S), kurš neoficiāli tiek minēts arī kā viens no iespējamajiem Daugavpils mēra amata kandidātiem, var nākties atbildēt par saviem publiskajiem paziņojumiem saistībā ar Daugavpils Olimpiskā centra (DOC) valdes locekli Uldi Pastaru.

Pastars atzina, ka tiesāties ar Elksniņu par viņu aizskarošiem paziņojumiem viņš negrasoties, jo neredzot tam lielu jēgu. "Kamēr man nāksies tērēties tiesu darbiem, kāds cits no tā visa var mēģināt taisīt šovu, un mani šāda lietu kārtība neapmierina," skaidroja Pastars.

Pēc DOC vadītāja domām, atskaitot tiesāšanos, ir arī citi iedarbīgāki veidi, kā likt deputātam atbildēt par saviem publiskajiem izteikumiem, kas ir nodarījuši nopietnu morālo kaitējumu viņa ģimenei, "un es šajā virzienā jau esmu veicis zināmas darbības". Pastars pagaidām nevēlējās publiskot darbības, kuras viņš ir veicis.

Atkal ceļot gaismā notikumus, sodāmību, kura ir dzēsta jau pirms 26 gadiem, Elksniņš, pēc Pastara domām, ir ne tikai nodarījis kaitējumu viņa ģimenei, bet arī pārkāpis gan deputāta ētikas kodeksu, gan arī vairākus likumus, jo līdz ar sodāmības dzēšanu šajā jautājumā ir noņemtas arī visas krimināltiesiskās sekas

Jau vēstīts, ka Saeimas Pieprasījumu komisija vērtēs "Saskaņas" deputātu aicinājumu vairākiem ministriem risināt situāciju ar DOC darbinieku. Savā pieprasījumā deputāti uzsvēruši, ka DOC kāda persona, kas iepriekš sodīta par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu pret tikumību un dzimumneaizsakaramību, turpina ieņemt amatu pretēji likuma prasībām, kas to liedzot. Konkrētais darbinieks vai viņa vārds pieprasījumā netiek minēts.

Deputāti uzskata, ka Latvijas Olimpiskā komiteja un Daugavpils pilsētas dome ir atteikusies izpildīt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) "vairakkārt nosūtītos norādījumu atbrīvot konkrēto personu no ieņemamā amata". Pēc "Saskaņas" deputātu domām, konkrētie akcionāri to "darīt negrasās, novilcinot akcionāru sapulču sasaukšanu, gan izdomājot visdažādākos ieganstus".

Daugavpils pilsētas pašvaldībā aģentūra LETA noskaidroja, ka patlaban par DOC darbības organizāciju atbild divi valdes locekļi Nikolajs Ignatjevs un Pastars. Pēdējā amata pienākumu apraksts neparedz viņam nekādu saskarsmi ar bērniem. Arī uz savu darba kabinetu DOC Pastars nokļūst pa atsevišķu ieeju. Tas ir izdarīts, lai izslēgtu jebkādu saskarsmi ar bērniem.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 2015.gada oktobrī VBTAI esot aicinājusi izvērtēt DOC direktora Pastara piemērotību ieņemamajam amatam saistībā ar iespējamām netiklām darbībām, ko viņš veicis pagātnē, savā sociālā tīkla "Twitter" kontā, publicējot VBTAI vēstuli, bija paziņojis Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (S). Tā bija inspekcijas atbilde pēc Elksniņa lūguma izvērtēt, vai Pastara atrašanās amatā ir atbilstoša Eiropas Sporta hartai, Olimpiskajai hartai, Sporta ētikas kodeksam, Bērnu tiesību aizsardzības likumam un citiem dokumentiem, kuros noteiktas ētikas normas.