Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Rinkēvičs: Nebūs viegli sasniegt Latvijas prioritātes "Brexit" procesā

© F64

Sasniegt Latvijas prioritātes "Brexit" procesā varētu nebūt tik vienkārši, šodien "Vienotības" domes sēdē norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Ministrs pauda, ka pašlaik ārlietu jomā ir divas pamatproblēmas - drošība, ņemot vērā radikālas pārmaiņas pasaule, kā arī Eiropas Savienības (ES) nākotne pēc "Brexit".

Rinkēvičs uzsvēra, ka saistībā ar Lielbritānijas izstāšanos no ES notiek ļoti smags darbs, lai palīdzētu tiem cilvēkiem, kas dzīvo un strādā šajā valstī. Latvijai ir vairākas prioritātes saistībā ar šo procesu, kuras nebūs tik vienkārši panākt, piebilda ministrs.

Šīs prioritātes saistītas ar tautiešu statusu, proti, panākt to, lai arī pēc Lielbritānijas izstāšanās viņu statuss šajā valstīs saglabātos tāds pats. Prioritātes saistītās ar ES līdzekļiem, drošības jautājumiem, kā arī tirdzniecības nosacījumiem.

Rinkēvičs arī šodien ironizēja, ka nauda saistībā ar "Brexit" Latvijai nav piedāvāta, kā arī uzsvēra, ka šī nav tirgošanās. Vienlaikus viņš piebilda, ka brīžiem rodas iespaids, ka ES un Lielbritānija ir uz dažādām planētām, ņemot vērā priekšstatu par "Brexit" sarunu procesu. Proti, ES uzskata, ka vispirms būtu jāšķiras un tad slēgt jaunu līgumu, bet Lielbritānija vēloties runāt uzreiz par visu.

Kā ziņots, partijas "Vienotība" šodien pulcējusies domes sēdē, kur šī politiskā spēka ministri šodien prezentē nozaru politiskās prioritātes.