Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Saeima lems par jauno NEPLP sastāvu

© f64

Saeima šodien lems par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amata kandidātu Ivara Āboliņa, Guntas Līdakas, Patrika Grīvas un Ievas Beitikas apstiprināšanu padomes sastāvā.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas politiķiem nav bažu par Līdakas un Grīvas pašreizējās vai kādreizējās saistības ar elektroniskajiem komercmedijiem ietekmi uz viņu gaidāmo darbību NEPLP. Tas izriet no komisijas deputātu Borisa Cileviča (S) un Valtera Dambes (ZZS) paustā aģentūrai LETA. Parlamentārieši arī norādīja uz iespējām sekot līdzi NEPLP darbam jaunajā sastāvā.

Iepriekš līdzšinējais atbildīgās Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK) uzsvēra, ka visiem NEPLP kandidātiem ir atbilstoša kvalifikācija.

Kā ziņots, 2.februārī pilnvaras beidzas četriem no pieciem NEPLP līdzšinējiem locekļiem. Uz NEPLP locekļa amatu bija pieteikušies vairāki kandidāti - žurnāla un portāla "Ir" ārštata autore Sanita Upleja-Jegermane, bijušais valsts SIA "Latvijas Televīzija" programmu daļas satura redaktors Āboliņš, Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Līdaka, SIA "Hansa Investment Club HIC" valdes priekšsēdētājs Nikolajs Lācis, SIA "Randala" valdes loceklis un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzēja Beitika, kā arī SIA "Platforma Filma" valdes priekšsēdētājs, filmas producents, TV reklāmas producente un kampaņu vadītāja Aija Ansone, Politikas centru apvienības atvērtai sabiedrībai direktore Vita Anda Tērauda, producēšanas un mārketinga kompānijas "beach.lv" dibinātājs, producents Grīva, pašreizējais NEPLP loceklis Dainis Mjartāns un žurnāliste Žanna Helmane.