Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Grigule: Kučinskim vajadzētu trīs reizes padomāt pirms nākt klajā ar asiem priekšlikumiem

© F64

Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) vajadzētu trīs reizes padomāt pirms nākt klajā ar asiem priekšlikumiem, intervijā Latvijas Televīzijai sacīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Iveta Grigule (ZZS).

Ar šādiem vārdiem politiķe komentēja Kučinska pērn pausto, ka, ņemot vērā deputātes "pret" balsojumu jautājumā par cīņu ar Krievijas propagandu, partijas vadības līmenī varētu tikt atbalstīta Grigules izslēgšana no politiskā spēka. EP deputāte uzsvēra, ka viņa un Kučinskis katrs ir savā partijā, tātad Kučinskim nav ietekmes uz šiem lēmumiem.

Politiķe joprojām neskaidro savu rīcību balsojumā, reizē solot, ka viņas viedoklis šomēnes kaut kur tiks publiskots.

Vaicāta, vai politiķim nav pienākums skaidrot savus lēmumus, EP deputāte attrauca, ka tie ir jāskaidro noteiktā laikā. "Ir laiks, kad to jāskaidro, un ir laiks, kad to nav jāskaidro. Tad, kad visi apkārt kliedz, un, ja tu esi tirgus laukumā uz plača, nav jēgas skaidrot, jo ir jautājums, vai sadzirdēs. Un, ja arī sadzirdēs, vai saklausīs," izteicās parlamentāriete.

Kā ziņots, premjers novembra beigās uzsvēra, ka Grigule pārkāpusi visas robežas, ko vien varēja pārkāpt un neesot nekāda pamata uzskatīt, ka eiroparlamentāriete aizstāv tās intereses, kuras aizstāv valsts. "Domāju, ka partijas vadība būtu gatava atbalstīt šķiršanos no Grigules un droši varu sacīt, ka vismaz partijas vadības līmenī valda vienprātība par viņas iespējamo izslēgšanu," toreiz teica Kučinskis.

Latvijas Zemnieku savienības valde, tiekoties ar Griguli, norādījusi politiķei uz nepietiekamu skaidrojumu sniegšanu sabiedrībai par izvēli balsot pret rezolūciju, kurā paredzēta cīņa ar Krievijas propagandu, taču izslēgt viņu no savām rindām nebija gatava.