Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Politika

NEPLP vērtēs Latvija Radio vidēja termiņa darbības stratēģiju

© F64

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien, 19.janvārī, padomes sēdē plāno vērtēt Latvija Radio (LR) iesniegto vidēja termiņa darbības stratēģiju 2017.-2019.gadam, aģentūrai LETA teica NEPLP loceklis Ainārs Dimants.

Viņš sacīja, ka NEPLP vienā no sēdēm aizvadītā gada nogalē jau iepazinās ar LR iesniegto stratēģiju un izteica ieteikumus tās pilnveidei. Ceturtdienas sēdē stratēģiju plānots skatīt atkārtoti un vērtēt, vai ir ņemti vērā NEPLP iepriekšējā padomes sēdē izteiktie ieteikumi. Līdz ar to plašāk stratēģiju būs iespējams komentēt pēc NEPLP ceturtdienas padomes sēdes.

Pagaidām nav zināms, kad NEPLP dokumentu akceptēs, bet, kad tas būs noticis, LR stratēģija būs vēl jāsaskaņo ar Pārresoru koordinācijas centru (PKC).

Dimants atzina, ka LR savu vidēja termiņa stratēģiju aizvadītajā gadā iesniedza novēloti, kavējot tās izstrādi un iesniegšanas termiņu.

LR preses sekretāre Ilze Zvaigzne aģentūrai LETA apstiprināja, ka LR savu darbības stratēģiju NEPLP iesniedza novēloti - 2016.gada 30.novembrī - valdes locekļu slimības dēļ. Pēc viņas teiktā, LR vidēja termiņa darbības stratēģija paredz mērķus un uzdevumus, kas uzņēmumam būtu jāīsteno trīs gadu laikā. Tā lielā mērā paredz atsauci uz dažādiem nosakošajiem normatīvajiem aktiem, piemēram, jaunās politikas iniciatīvām un darbībām, kuras LR jāīsteno, kā arī ietver sasniedzamos biznesa mērķus.

Arī Zvaigzne apliecināja, ka jautājums par LR vidēja termiņa stratēģiju ir iekļauts NEPLP šīs ceturtdienas darba kārtībā. Pagaidām LR nav saņēmis oficiālu informāciju par to, ka būtu nepieciešami kādi labojumi vai papildinājumi dokumentā.

Jau vēstīts, ka NEPLP pērn 9.jūnijā apstiprināja LR valdes mērķus un uzdevumus 2016.gadam. Saskaņā ar NEPLP apstiprinātajiem mērķiem LR valdei līdz šā gada 14.novembrim bija jāizstrādā vidēja termiņa darbības stratēģija 2017.-2019.gadam, jāievieš struktūrvienību budžeta veidošanas, izpildes un izmaksu kontroles sistēma, jāizstrādā priekšlikumi LR struktūras izmaiņām, jāizstrādā programmu mārketinga stratēģija, lai palielinātu reklāmas ieņēmumus, jāizstrādā un jāievieš vienots sadarbības un apmaksas modelis neatkarīgajiem producentiem un ārštata autoriem.

Kā ziņots, LR 2015.gadu ir noslēdzis ar 8,874 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi bija 15,991 eiro, pretēji peļņai gadu iepriekš. LR 2016.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

Latvijas Radio ir nacionāla mēroga radiouzņēmums, kas dibināts 1925.gada 1.novembrī. Pašreiz tas nodrošina piecas pamatprogrammas. Latvijas Radio valdes priekšsēdētājs ir Aldis Pauliņš, bet valdes locekļi - Sigita Kirlika un Uldis Lavrinovičs.