Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Koalīcijas partijas sola ar "Saskaņu" Rīgas domē nesadarboties

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Valdošās koalīcijas partijas pēc "Vienotības" iniciatīvas parakstīs sadarbības memorandu par Rīgas domes vēlēšanām, kurā viens no punktiem paredz neveidot koalīciju ar partijām "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai".

"Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kā arī nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) šo memorandu parakstīs, kad visi šie politiskie spēki izvirzīs Rīgas mēra amata kandidātus.

"Vienotības" Rīgas mēra kandidāts Vilnis Ķirsis žurnālistiem uzsvēra, ka "nomainīt varu Rīgā iespējams, tikai sadarbojoties visām koalīcijas partijām". Turklāt gan vēlētājiem, gan sadarbības partneriem jābūt drošiem par to, ko sagaidīt no kolēģiem, tāpēc "Vienotība" aicināja parakstīt šādu vienošanos.

Viens no sadarbības memoranda punktiem paredz neveidot koalīciju ar "Saskaņu" un "Gods kalpot Rīgai", skaidroja Ķrisis. Jau iepriekš valdošās koalīcijas partiju pārstāvji, tostarp ZZS, apstiprināja - pašsaprotami, ka sadarbība ar "Saskaņu" nav iespējama, bet pēc pagājušās nedēļas Viestura Silinieka (ZZS) izteikumiem "vairs nevaram būt pārliecināti par to", piebilda Ķirsis.

ZZS līderis Armands Krauze arī apliecināja, ka ZZS būtu gatava sadarboties ar "Vienotību" un VL-TB/LNNK, bet "skaidri pasaka "nē"" koalīcijai ar "Saskaņu".

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš pauda gandarījumu par šo ieceri, norādot, ka šis ir apliecinājums tam, ka koalīcijas ir mērķis mainīt Rīgas politisko vadību.

Kā ziņots, iepriekš koalīcijas partijas jau vienojās par sadarbību pašvaldību vēlēšanās Rīgā, tomēr startēt kopīgā sarakstā neplāno.

Pašlaik ZZS un VL-TB/LNNK vēl nav nosaukušas sarakstu līderus Rīgā.