Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

"Vienotība" apstrīdējusi KNAB sodu un finansējuma neizmaksāšanu

© F64

Partija "Vienotība" apstrīdējusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) piemēroto sodu un šogad pēdējā ceturkšņa neizmaksāto finansējumu.

Kā aģentūrai LETA skaidroja "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars, tiesa ir pieņēmusi izskatīšanai partijas iesniegto pieteikumu par KNAB lēmumu, sodu, kā arī to, ka šogad pēdējā ceturksnī partijai netika izmaksāts finansējums, vēl pirms tāds lēmums oficiāli tika pieņemts.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesas spriedums paredz, ka "Vienotībai" būs jāmaksā KNAB piemērotais 4000 eiro sods saistībā ar 12.Saeimas vēlēšanu izdevumu pārkāpumiem. Stājoties spēkā tiesas spriedumam par sodu partijai "Vienotība" saistībā ar vēlēšanu izdevumu pārkāpumiem KNAB nolēmis partijai pārtraukt valsts finansējuma piešķiršanu. Politisko organizāciju finansēšanas likumā teikts, ka KNAB lēmumu šādos gadījumos partija var pārsūdzēt tiesā, tomēr lēmuma pārsūdzēšana neaptur tā darbību.

KNAB vērsās pret "Vienotību", jo uzskatīja, ka tā 12.Saeimas priekšvēlēšanu izdevumos nav uzrādījusi visus tēriņus. 2015.gada 13.maijā KNAB Politisko organizāciju finansēšanas kontroles nodaļas vadītāja nolēma administratīvā pārkāpuma lietā, ar ko "Vienotība" tika saukta pie administratīvās atbildības par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā un par priekšvēlēšanu izdevumu apmēra ierobežojumu neievērošanu, uzlikt naudas sodu partijai 4300 eiro apmērā.

Tāpat KNAB pieņēmis lēmumu uzdot partijai "Vienotība" pārskaitīt valsts budžetā 41 779 eiro, kas ir summa, par kādu partija pārsniegusi atļautos priekšvēlēšanu izdevumus.