Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

VM informēs par plānotajām reformām 2017. gadā

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Veselības ministrija šodien pirms Ministru kabineta sēdes informēs par veselības reformas pasākumu īstenošanu 2017.gadā un slimnīcu kartējuma izveidi.

Kā aģentūru LETA informēja ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders, ministrija informēs par sagatavotajiem informatīvajiem ziņojumiem "Par veselības reformas pasākumu īstenošanu 2017.gadā" un "Par sistēmiski svarīgo ārstniecības iestāžu kartējumu un attīstības reformu".

Tāpat VM informēs par grozījumiem noteikumos, kas nosaka veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtību un obligātās prasības ārstniecības iestādēm.

Preses konferencē piedalīsies veselības ministre Anda Čakša un VM valsts sekretārs Kārlis Ketners.

Pasākums sāksies plkst.11.30 un notiks Valsts kancelejas preses konferenču telpā, 319.kabinetā, Brīvības ielā 36.

Jau ziņots, ka VM, veidojot ārstniecības iestāžu kartējumu, plāno slimnīcas sadalīt četros līmeņos, liecina ministrijas sagatavotais informatīvais ziņojums par sistēmiski svarīgo ārstniecības iestāžu kartējumu un attīstības reformu.

Kā ziņots, onkoloģijas jomas reformu sekmīgai turpināšanai VM nākamgad nepieciešami vēl 12,26 miljoni eiro, liecina ministrijas sagatavotais informatīvais ziņojums "Par veselības reformas pasākumu īstenošanu 2017.gadā"