Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Ētikas komisija vērtēs iespējamu Brigmaņa pārkāpumu

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien plkst.12 vērtēs iespējamu parlamentārieša Augusta Brigmaņa (ZZS) deputātu ētikas pārkāpumu, nosaucot savu kolēģi Artusu Kaimiņu (KPV LV) komisijas sēdē par idiotu.

Brigmanis aģentūrai LETA nekomentēja, vai uzskata, ka ar šādu rīcību pārkāpj Ētikas kodeksu, un vai saskata kādu atbildību paša Kaimiņa izteikumos. Viņš norādīja, ka ar publiskajā telpā pausto viedokli negrib ietekmēt deputātu lēmumu, tāpēc politiķis savu pozīciju paudīs tikai komisijas sēdē.

Ētikas komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs (S) aģentūrai LETA pastāstīja, ka iepriekšējā nedēļā komisijas sēdē tika ierosināta lieta, bet šodien deputāti izskatīs iesniegumu pēc būtības, aicinot uz sēdi arī abus deputātus.

Kaimiņš iesniedzis arī sevis filmēto video un 15.novembra Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdes stenogrammu, kurā starp abiem deputātiem raisījās asas diskusijas.

Toreiz komisijas sēdē tika diskutēts par sadarbības iespējām starp Satversmes aizsardzības biroju (SAB) un bijušās Valsts drošības komitejas (VDK) zinātniskās izpētes komisijas pārstāvjiem SAB atbildībā esošo dokumentu izpētē.

Kaimiņš sēdē izteica pieļāvumu, ka arī Brigmanis varētu būt bijis saistīts ar VDK. Savukārt Brigmanis norādīja, ka saskaņā ar likumu neviens deputāts nevar būt saistīts ar VDK, un, reaģējot uz kolēģa izteikumiem, nosauca Kaimiņu par idiotu.