Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Krieviņam jāsagatavo priekšlikumi izmaiņām regulējumā par KNAB priekšnieka atlasi

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Valsts kancelejas direktoram Mārtiņam Krieviņam ir uzdots sagatavot priekšlikumus izmaiņām normatīvajā regulējumā par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka atlasi.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ir ticies ar KNAB vadītāja atlases komisiju, un tikšanās laikā ir nolemts uzdot sagatavot priekšlikumus Ministru kabineta noteikumu grozījumiem, kas reglamentē KNAB vadītāja atlases kārtību, aģentūrai LETA pavēstīja Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Priekšlikumus plānots apspriest nākamnedēļ komisijā, piedaloties arī Kučinskim. Savukārt pēc tam tos virzīs apspriešanai koalīcijas sadarbības padomē.

Kā ziņots, Kučinskis koalīcijas partneriem provizoriski 5.decembrī plāno piedāvāt risinājumu attiecībā uz KNAB darba organizācijas jautājumiem.

Ja koalīcija vienosies, ka attiecībā uz KNAB darbību un vadītāja atrašanas nosacījumiem nav nepieciešams veikt likuma grozījumus, tad konkursu uz šo posteni varētu izsludināt decembrī. Ja tomēr izmaiņu veikšanai būs nepieciešams laiks, Kučinskis pieļāva arī iespēju, ka konkurss uz biroja priekšnieka amatu varētu tikt izsludināts nākamā gada sākumā.

LETA jau ziņoja, ka bez rezultātiem beidzās sākotnēji izsludinātais konkurss uz KNAB vadītāja amatu.