Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Apstiprina higiēnas prasības īslaicīgās aizturēšanas vietās

© F64

Valdība šodien apstiprināja noteikumus, kas regulēs higiēnas prasības īslaicīgās aizturēšanas vietās.

Ņemot vērā, ka pašreiz neviens normatīvais akts nenosaka higiēnas prasības Valsts policijā vai Drošības policijā izveidotām speciāli aprīkotām telpām - īslaicīgās aizturēšanas vietām -, Saeima, šogad aprīlī pieņemot grozījumus Aizturēto personu turēšanas kārtības likumā, pilnvaroja Ministru kabinetu izdot noteikumus, kas noteiktu higiēnas prasības īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Noteikumi paredz, ka īslaicīgās aizturēšanas vietas telpu sienu un grīdu apdarē izmanto materiālus, kas paredzēti mitrai uzkopšanai un dezinfekcijai. Īslaicīgās aizturēšanas vietas grīdas seguma mitro uzkopšanu veiks atbilstoši nepieciešamībai, bet ne retāk kā reizi dienā, lietojot mazgāšanas līdzekļus, bet mazgāšanās telpās, tualetēs un sanitārajos mezglos - lietojot dezinfekcijas līdzekļus.

Atbilstošo aizturēto pastaigām svaigā gaisā paredzētā iežogotā laukuma seguma sauso uzkopšanu būs jāveic reizi dienā.

Noteikumi paredz, ka atkritumu tvertnes iztukšo reizi dienā un atkritumus nogādā uz atkritumu savākšanai speciāli paredzētajām vietām, bet mazgāšanās un tualetes telpā novieto ar vāku aizveramas atkritumu tvertnes.

Sanitārā aprīkojuma mitrā tīrīšana un dezinficēšana būs jāveic reizi dienā, savukārt logu mitro tīrīšanu no abām pusēm un sienu mitro tīrīšanu veic ne retāk kā divas reizes gadā.

Tāpat noteikumi paredz, ka gultas piederumu - matraču un segu - ķīmisko tīrīšanu vai mazgāšanu, vai dezinficēšanu veic atbilstoši nepieciešamībai, bet ne retāk kā pēc katras aizturētā atbrīvošanas no īslaicīgās aizturēšanas vietas.