Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Riekstiņš: Uz ASV Latvijas attiecībām jāskatās "ar zināmu optimismu"

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Ilggadējais diplomāts, pašlaik Ārlietu ministrijas ģenerālinspektors Māris Riekstiņš uz Latvijas un ASV attiecību nākotni pēc Donalda Trampa uzvaras ASV prezidenta vēlēšanās skatās "ar zināmu optimismu".

Riekstiņš aģentūrai LETA uzsvēra, ka Latvijas un ASV attiecības iestiepjas dziļi vēsturē, līdz ar to uz turpmākajām abu valstu attiecībām jāskatās "ar zināmu optimismu".

Diplomāts skaidroja, ka ASV, mainoties politiskajām partijām, visticamāk, notiks arī plašas izmaiņas amatpersonu lokā, tomēr Riekstiņa ieskatā patlaban neesot pamats domāt, ka no ASV turpmāk nevarētu sagaidīt to, ko tās nodrošināja līdz šim.

Riekstiņš atzīmēja, ka pēc ASV prezidenta vēlēšanām ir jāļauj "nosēsties emocijām". Viņš norādīja, ka šī gada ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa bija ļoti intensīva, bet konkurence - sīva. Priekšvēlēšanu diskusijās izskanēja ļoti daudz emocionālu paziņojumu, kā arī savstarpēju aizvainojumu, kuriem tagad jāļauj "nosēsties".

Jau ziņots, ka ASV otrdien notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarējis Republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps. Viņa sāncense Demokrātu partijas kandidāte Hilarija Klintone piezvanījusi Trampam un atzinusi savu sakāvi, vēsta amerikāņu telekanāli.

Paredzēts, ka jaunais Savienoto Valstu prezidents tiks inaugurēts janvārī, valsts galvas amatā nomainot demokrātu Baraku Obamu, kurš bijis prezidents divus termiņus kopš 2009.gada.