Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Brexit, NATO, Rietumu attiecības ar Krieviju - galvenās tēmas forumā "Rīgas konference"

© Scanpix

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā no šodienas līdz rītdienai, 29.oktobrim, norisināsies drošības un ārpolitikas forums "Rīgas konference".

Kā aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori, konference 11.gadu pēc kārtas pulcēs vairāk nekā 600 augsta līmeņa ārvalstu drošības un ārpolitikas ekspertus, diplomātus, politiķus, akadēmiķus, uzņēmējus un mediju pārstāvjus.

Šogad konferencē tiks diskutēts par Eiropas Savienības (ES) lomu globālajā ekonomikā, "Brexit" ietekmi uz ES nākotni, NATO spējām pielāgoties 21.gadsimta izaicinājumiem, kā arī par Rietumu attiecībām ar Krieviju un Austrumu partnerības valstu izaicinājumiem.

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS), runājot par "Rīgas konferenci", norādījis, ka tā būs īpaši nozīmīga tādēļ, ka valsts aizsardzības politikas jautājumus skatīs vasarā notikušā NATO samita kontekstā.

"Tieši tādēļ man ir liels gandarījums par Kanādas aizsardzības ministra dalību konferencē un divpusēju tikšanos ar ministru, jo pēc Varšavas samita lēmumiem Latvijas un Kanādas turpmākā militārā sadarbība būs ļoti cieša. Kā zināms, Kanāda ir kļuvusi par ietvarvalsti starptautisko spēku kaujas grupai, kas jau no nākamā gada tiks izvietota Latvijā," uzsvēris ministrs.