Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Politika

Krieviņš "draud" ar atlaišanu vai kriminālsodu tam, kurš izpauda ziņas par VID vadītāja kandidātiem

© F64

Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš šorīt medijiem apliecināja, ka sods tai personai, kura "nopludināja" informāciju par Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora amatam kandidātiem, būs bargs. Ja tas izrādīsies ierēdnis, tad atlaišana būs neizbēgama, savukārt novērotājam draud kriminālā atbildība.

M. Krieviņš uskata, ka šādas informācijas izpaušana bijusi saistīta ga ar nekompetenci, gan ar ļaunprātību, gan ar nespēju pildīt likuma prasības, kas nosaka šāda veida informācijas konfidencialitāti.

Kā jau ziņots, tad tiesībsargājošajām iestādēm ir lūgts izvērtēt, kā ir notikusi informācijas noplūde par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidātiem.

Ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) pauda nožēlu, ka publiskajā telpā jau izskanējuši kandidātu vārdi, kas pieteikušies konkursam, un izteica cerību, ka tas netraucēs komisijai izvērtēt kandidātus.

Savukārt Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) norādījis, ka turpmākajos konkursos būs jāpastiprina katra konkursa komisijas locekļa atbildība - jāparakstās par ziņu neizpaušanu līdz noteiktam brīdim.