Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Kaimiņš biedru aiziešanu no partijas dēvē par kaitniecību

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Partijas "KPV LV" līderis Artuss Kaimiņš vairāku valdes locekļu aiziešanu no politiskā spēka un izplatīto informāciju dēvē par kaitniecību, uz ko, iespējams, pamudinājuši kādi šiem cilvēkiem izteiktie solījumi saņemt naudu par politiķa "dabūšanu nost no partijas".

Kā aģentūrai LETA pauda politiķis, pie secinājuma, ka minētajām personām varētu būt piesolīta nauda, viņš nonācis šo cilvēku aktivitāšu dēļ, tostarp aktualizējot atsevišķu jautājumu izskatīšanu valdes sēdē un plānus sasaukt ārkārtas sēdi, lai pārvēlētu valdi.

Kaimiņš izteicās, ka piekrīt, ka partijai "ir neskaidrs finansējums, jo mums tā nav", un politiskā spēka kasē atrodas nepilni 2000 eiro. Politiķis apstiprināja, ka viņam ir bijušas sarunas ar Viesturu Tamužu, uz ko ir norādījuši no partijas aizgājušie biedri. Viņš gan neatklāja, vai sarunas tēma bijusi finansējuma piesaiste, taču apstiprināja, ka runājis ar ļoti daudziem cilvēkiem par partijas atbalstīšanu.

Politiķis arī norādīja, ka četri cilvēki, kas aizgāja projām no partijas, neesot tikuši galā ar saviem pienākumiem un sākuši vērpt intrigas. Piemēram, no partijas aizgājušais Ilmārs Poikāns, viņaprāt, nav izdarījis neko. Kaimiņš pauda, ka partija tagad attīrījusies, un ļoti pozitīvi novērtēja notikušo.

Vaicāts par partijas biedru pausto par viņa izteiktajiem apmelojumiem, Kaimiņš atbildēja, ka nezina, par ko ir runa. Taujāts par no partijas aizgājušā Armanda Kinca pausto, ka Kaimiņš izplatījis nepatiesu informāciju, ka "KPV LV" vajadzībām līdz šim izmantotā un Poikāna īrētā vieta pieder naudas atmazgātājam, Kaimiņš apgalvoja, ka esot norādījis, ka ar attiecīgo īpašnieku nevajadzētu ielaisties darījumos.

"Ja mērķis bija nozagt partiju, tad tas ir izgāzies," runājot par notikušo kopumā, noteica politiķis.

Kā ziņots, Poikāns un vēl trīs partijas "KPV LV" biedri šodien paziņoja par aiziešanu no politiskā spēka un aiziešanu no partijas valdes, to pamatojot ar vairākiem iemesliem, tostarp ar partijas reālas vadības trūkumu, kā arī ar neskaidro finansējumu.

Poikāns arī norādīja, ka šis "nav nesaskaņu, bet gan ir principa jautājums". Biedriem netika sniegta pilnvērtīga informācija, kā arī tika mēģināts "vilkt iekšā cilvēkus" ar neskaidru reputāciju, viņš apgalvoja. "Man ir svarīgi saglabāt savu vārdu, un es netaisos iesaistīties apšaubāmās lietās," akcentēja līdzšinējais partijas biedrs.

Politiskā spēka opozicionāri arī minēja, ka viens no identificētajiem riskiem esot partijā nepārstāvētā advokāta Gobzema ietekme, kuru Kaimiņš esot mēģinājis virzīt kā galveno iespējamo kandidātu uz Rīgas mēra amatu pašvaldību vēlēšanās.