Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Politika

Pretkorupcijas parlamentārā izmeklēšanas komisija noslēgusi darbu bez galaziņojuma pieņemšanas

© f64/ Andrejs Terentjevs

Saeimas Pretkorupcijas parlamentārā izmeklēšanas komisija darbu noslēgusi bez galaziņojuma pieņemšanas.

Komisijas priekšsēdētājs "Vienotības" frakcijas deputāts Veiko Spolītis šodien žurnālistiem apliecināja, ka galaziņojuma projektu neviens deputāts nav parakstījis un ka tas nevar stāties spēkā, jo nav ieguvis komisijas vairākuma atbalstu. Viņš gan norādīja, ka komisijas darba rezultātā ir tapuši vairāki secinājumi un vēl tiks domāts, kā ar tiem tālāk rīkoties.

Šodien noslēdzas komisijas darba pilnvaras, un, lai pieņemtu galaziņojumu, par to bija jānobalso vismaz trim no četriem komisijas locekļiem, taču deputāti Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK) un Ringolds Balodis (NSL) aģentūrai LETA iepriekš apliecināja, ka neatbalstīs līdz šim piedāvātā galaziņojuma projekta pieņemšanu.

Dombrava aģentūrai LETA skaidroja, ka darbs pie galaziņojuma bija ļoti nenopietns. Aizvadītajās brīvdienās tika saņemts galaziņojuma melnraksts, kurš bija "ļoti zaļš" un kuram bija pilnībā jāpārstrādā ievads, trīs nodaļas un secinājumi. Šādā veidā no ļoti vāja tas kļuva par viduvēju, bet joprojām galaziņojuma projekts nav tik atbilstošs, lai to varētu atbalstīt, skaidroja politiķis. Deputāts uzskata, ka atbildība par to, ka "ļoti nekvalitatīvs dokuments jāizskata triecientempos", kas neļauj to apstiprināt, jāuzņemas komisijas priekšsēdētājam.

Balodis norādīja, ka neatbalstīs galaziņojuma projektu, jo netika dots pietiekams laiks ar to iepazīties un tajā ir ierakstīta "virkne muļķību", kā arī pretrunīgas lietas. Lielākā problēma saistībā ar komisijas darbu bija komisijas vadītāja rīcība, norādīja deputāts. Viņš uzskata, ka komisijas darbam atvēlētie 15 000 eiro ir iztērēti bezjēdzīgi.

Deputāts Guntis Kalniņš (ZZS) aģentūrai LETA iepriekš vēl nevarēja pateikt, vai atbalstīs galaziņojuma projektu.

Saskaņā ar parlamentāro izmeklēšanas komisiju likumu par galaziņojumu bija jānobalso ar komisijas locekļu absolūto balsu vairākumu jeb vismaz trim no četriem komisijas dalībniekiem, aģentūrai LETA norādīja Saeimas Juridiskā biroja vadītāja Dina Meistere.

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas pilnvaru termiņš noslēdzas šodien.

Jau vēstīts, ka komisija tika izveidota, lai izvērtētu Iekšlietu, Tieslietu, Finanšu ministrijas un citu valsts institūciju amatpersonu atbildību sabiedrības interešu un labas pārvaldības principu ievērošanā.