Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Valsts prezidents: Jāturpina darbs pie likumu kvalitātes uzlabošanas

© Romāns Kokšarovs, F64 Pgoto Agency

"Pozitīvi vērtējama Saeimas apņemšanās turpmāk izvairīties no sasteigtu, nepārdomātu un iepriekš neizdiskutētu jautājumu virzīšanas trešajos lasījumos, kā arī strādāt pie risinājumiem, lai sabiedrībai vairāk skaidrotu parlamentā apspriešanā esošos likumprojektus un pieņemtos likumus", sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, šodien, 21. oktobrī, tiekoties ar Tiesiskās vides pilnveides komisijas pārstāvjiem.

Tikšanās laikā ar komisiju Raimonds Vējonis apsprieda Valsts prezidenta Saeimai nosūtīto ierosinājumu par likumu kvalitātes uzlabošanu virzību. Valsts prezidents pauda gandarījumu par Saeimas deputātu gatavību gan uzlabot likumdošanas praksi, gan arī strādāt pie tiesiskā regulējuma pilnveides, lai likumu izstrādes procedūras veicinātu likumu kvalitāti un sabiedrības uzticēšanos likumdevēja darbam.

"Svarīgi nodrošināt sabiedrībai ērti pieejamu, saprotamu un argumentētu informāciju par likumdevēja izvēlēm un apsvērumiem, lemjot par likumiem, kas ietekmē visas dzīves jomas un ikvienu Latvijas iedzīvotāju. To ir svarīgi apzināties arī laikā, kad parlaments lemj par valsts budžetu un to pavadošajiem likumprojektiem," uzskata Valsts prezidents.

Apspriežot turpmākos Tiesiskās vides pilnveides komisijas darbus, Valsts prezidents rosināja Tiesiskās vides pilnveides komisiju apzināt labāko praksi un starptautisko pieredzi lobēšanas jautājumos.