Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Sanktpēterburgas gubernators aicina Rīgu realizēt jaunus abu pilsētu sadarbības projektus

© f64/ Kaspars Krafts

Sanktpēterburgas gubernators Georgijs Poltavčenko aicinājis Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S) organizēt kopējus abu pilsētu projektus, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Tiekoties ar Ušakovu Rīgas dienu laikā Sanktpēterburgā, Poltavčenko uzsvēris, ka Sanktpēterburga un Rīga ir nozīmīgi ekonomikas un kultūras centri Baltijas jūras reģionā, tāpēc aicināja kopīgi iesaistīties dažādos projektos. Kā piemēru Poltavčenko minēja priekšlikumu organizēt klasiskās mūzikas festivālu, ko pārmaiņus uzņemtu Baltijas jūras reģiona galvaspilsētas. Tika apspriestas iespējas arī koordinēt tūristu piesaistes pasākumus, piemēram, sadarbojoties kruīzu tūrisma attīstīšanā.

Rīgas un Sanktpēterburgas vadītāji vienojās par nepieciešamību dalīties pieredzē arī komunālo jautājumu risināšanā, piemēram, par sniega novākšanas tehnoloģijām un cīņu ar graustiem.

Rīgas un Sanktpēterburgas vienošanās par sadarbību tika parakstīta 1997.gadā. Iepriekšējo reizi Rīgas dienas Sanktpēterburgā risinājās 2010.gadā, bet Sanktpēterburgas dienas Rīgā - 2014.gadā.

Jau ziņots, ka no šodienas līdz 1.oktobrim Sanktpēterburgā norisinās Rīgas dienas. To laikā paredzēta arī izstāžu - "Rīgas Brāļu kapiem - 100" un "Tikšanās ar Raimondu Paulu" - atklāšana, Intara Busuļa, Kristīnes Prauliņas un Latvijas Radio bigbenda koncerts, kā arī jauniešu draudzības spēle hokejā starp abu pilsētu U-14 jauniešu komandām.