Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Popularitātes augšgalā atgriezusies "Saskaņa", tai cieši seko ZZS

© f64/ Vladislavs Proškins

Politisko partiju popularitātes augšgalā atgriezusies "Saskaņa" un tai cieši seko Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), liecina "Latvijas faktu" jūlijā veiktā aptauja.

Par "Saskaņu" jūlijā būtu gatavi balsot 18,6% respondentu, un partijai starp pārējiem politiskajiem spēkiem ir vislielākais popularitātes pieaugums kopš jūnija, kad politisko spēku atbalstīja 14,4%, aptaujāto ZZS atbalstītāju skaits ir palielinājies līdz 18,2%, salīdzinot līdz 16,1% jūnijā.

Trešajā vietā ir nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK ar 7,1% atbalstu salīdzinājumā ar 6,6% popularitāti jūnijā. Tālāk seko "Vienotība" ar 6,1%, kas piedzīvojusi izmaiņas no 5,7% iepriekšējā mēnesī.

Deputāta Artusa Kaimiņa partija "KPV LV" piedzīvojusi kritumu uz 4,3% no 5,4% jūnijā. Latvijas Reģionu apvienībai reitings jūlijā palicis gandrīz nemainīgs - 2,1% - salīdzinājumā ar 2,2% iepriekšējā mēnesī, savukārt partijas "No sirds Latvijai" reitings paaugstinājies līdz 2,1% salīdzinājumā ar 1,2% jūnijā.

Latvijas Krievu savienības reitings jūlijā ir 1,3%, savukārt partijas "Vienoti Latvijai", "Latvijas attīstībai", "Gods kalpot mūsu Latvijai" un Jaunās konservatīvās partijas reitings katrai nepārsniedz 0,5%.

Samazinājies gan to cilvēku skaits, kas nepiedalīsies vēlēšanās - 9,4% jūlijā salīdzinājumā ar 13,9% jūnijā, gan arī neizlēmušo skaits - 29,3% jūlijā salīdzinājumā ar 31,9% jūnijā.