Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Partijas nesteidz paust atbalstu idejai par sadarbību ar "Latvijas attīstībai" pašvaldību vēlēšanās

© F64

"Vienotība" un Latvijas Reģionu apvienība (LRA) nesteidz paust atbalstu Saeimā nepārstāvētās partijas "Latvijas attīstībai" (LA) idejai par iespējamo sadarbību pašvaldību vēlēšanās.

"Vienotības" priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns aģentūrai LETA sacīja, ka jautājumi saistībā ar pašvaldību vēlēšanām, cīņu par Rīgas atslēgām ir partijas valdes kompetences jautājums. "Vienotības" valde nav lēmusi par kopīgu startu pašvaldību vēlēšanās Rīgā.

Paužot personīgo viedokli, Smiltēns norādīja - lai spētu panākt reālas pārmaiņas Rīgā, iegūtu vēlētāju vairākuma atbalstu, būtu jāveido vairāku partiju apvienotais saraksts. Primāri gan būtu jāvērtē sadarbība ar valdības koalīcijas partneriem, piebilda politiķis.

LRA pašlaik gatavojas Rīgas domes vēlēšanās startēt atsevišķi, taču būs gatava sarunām, ja saņems piedāvājumu veidot kopīgu sarakstu, aģentūrai LETA sacīja LRA Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dainis Liepiņš. Politiķis norādīja, ka ar viņu neviens politiskais spēks par sadarbību nav runājis, taču Liepiņš atbalstītu priekšlikumu par partiju konsolidāciju vienota saraksta izveidošanai.

Vaicāts, vai LRA varētu sadarboties ar LA, viņš norādīja, ka tas būtu sarunu jautājums par kopīgu izpratni par mērķiem un darāmajiem darbiem. Liepiņš gan piebilda, ka no LA nav saņēmis aicinājumu sadarboties un ka šis politiskais spēks līdz šim ir izcēlies kā "Vienotības" satelīts. Politiķis arī norādīja, ka koalīcijas partijas, kas "it kā pārvalda valsti", nespēj vienoties par kopīgu startēšanu Rīgā, lai gan ir jāvienojas par tādiem darbiem kā ģimeņu nodrošināšana ar vietām bērnudārzos un citiem praktiskiem jautājumiem.

Kā ziņots, LA priekšsēdētājs Juris Pūce minēja iespējas Rīgā startēt atsevišķi vai kopā ar kādu politisko spēku. Otrais variants paredz meklēt līdzīgu partneri un vieglāk sadarbību būtu veidot ar uzskatos tuvākajiem politiskajiem spēkiem - tādiem kā "Vienotība" un LRA, norādīja politiķis. Vēlāk viņš kā iespējamo sabiedroto pieminēja arī bijušo tieslietu ministru Jāni Bordānu, kurš ir "Jaunās konservatīvās partijas" vadītājs.

Lai neradītu nozīmīgu konfliktu jeb grūtības izprast, kādu pozīciju pārstāv partijas, kas vienojušās par sadarbību, LA nevarētu vai būtu apgrūtināti veidot sadarbību ar partiju, kurai kopumā ir atšķirīgs redzējums, piemēram, "No sirds Latvijai", norādīja Pūce. Tāpat viņš apšaubīja iespēju sadarboties ar partiju "KPV LV".

Pašvaldību vēlēšanas paredzētas 2017.gada vasaras sākumā.