Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Ždanokas kolēģi EP: ES pašlaik ir vāja un atrodas veidošanas procesā

© Scanpix

Eiropas Savienība (ES) pašlaik ir vāja un atrodas veidošanas procesā, šodien preses konferencē Rīgā sacīja Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Tatjanas Ždanokas (LKS) pārstāvētās EP grupas deputāti no Spānijas reģioniem.

Komentējot jautājumus saistībā ar Lielbritānijas referendumu par izstāšanos no ES, EP frakcijā ietilpstošās "Eiropas Brīvās apvienības" grupas deputāts Hoseps Marija Terrikabrass izteicās, ka ES nepastāv, jo tā tikai tiek veidota. Ja ES reāli funkcionētu, tad būtu jau atradusi fiskālās politikas vienošanos, risinājumu bēgļu jautājumam un tiktu īstenota vienota ārpolitika. Pēc viņa teiktā, pašlaik nepieciešams veidot labāku Eiropu, kas politikas veidošanā sadarbojas ar saviem iedzīvotājiem.

EP deputāts no šīs pašas politiskās grupas Hordi Sebastija norādīja, ka ES vēl ir vāja. Abi parlamentārieši uzsvēra, ka ir jārespektē Lielbritānijas referenduma rezultāts.

Terrikabrass norādīja, ka sarunu ceļā jāatrod risinājums tiem, kas vēlas palikt ES. Viņš akcentēja, ka politiskā grupa ir bēdīga par Lielbritānijas lēmumu izstāties, jo tiek zaudēts labs un svarīgs partneris. Šāda izšķiršanās raisa skumjas, taču ES tagad ir jāuzdod jautājums, kāpēc šāds lēmums tika pieņemts, kāpēc tauta ir noraizējusies un dusmīga pret valstu savienību, pauda deputāts.

EP grupa "Eiropas Brīvā apvienība", kura ir frakcijas "Zaļie/Eiropas Brīvā apvienība" sastāvdaļa, šodien Rīgā rīkoja preses konferenci, kas ir veltīta ES attīstībai pēc Lielbritānijas referenduma par izstāšanos no ES.