Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

EP aicina atcelt gaidāmo Lielbritānijas prezidentūru ES

© scanpix

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti šodien izteikuši aicinājumu Padomei paredzēt izmaiņas prezidentūru grafikā, lai Lielbritānijas izstāšanās neapdraudētu ES pārvaldību, liecina EP paziņojums.

Pēc pašreizējā grafika Lielbritānijai būtu jāuzņemas Padomes prezidentūra 2017.gada otrajā pusē. EP arī norāda, ka tā ieviesīs izmaiņas savā iekšējā struktūrā, lai atspoguļotu Lielbritānijas pilsoņu gribu izstāties no ES.

Attiecībā uz turpmāko ES nākotni deputāti norādījuši, ka pašreizējās problēmas "liek pārdomāt ES nākotni", un uzskata, ka ES ir jāreformē, lai to padarītu "labāku un demokrātiskāku" un tā nodrošinātu iedzīvotājiem to, ko viņi vēlas.

"Lai arī dažas dalībvalstis var izvēlēties lēnāku vai mazāka apjoma integrāciju, ir jāpastiprina ES kodols," pieņemtajā tekstā norādījuši politiķi.

Kā ziņots, Lielbritānijas izstāšanos no ES atbalstījuši 51,9% referenduma dalībnieku, liecina paziņotie galīgie rezultāti. Savukārt 48,1% balsotāju iestājušies par valsts palikšanu blokā, informēja šīs valsts Vēlēšanu komisija.

Par izstāšanos nobalsojuši 17,4 miljoni referenduma dalībnieku, bet par palikšanu ES - 16,1 miljons. Līdz ar to izstāšanās piekritēju balsu pārsvars ir nepilni 1,3 miljoni.