Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Pētersone: Nekad, ne no viena ministra neesmu jutusi politisko spiedienu

© SCANPIX

Neraugoties uz to, ka politiskajos kuluāros VID vadītājas atlūgums tiek saistīts ar politisko spiedienu, tomēr pati Ināra Pētersone apgalvo, ka nekad tādu neesot izjutusi.

VID vadītāja uzsver, ka nedz Andra Vilka, nedz Jāņa Reira un arī ne patreizējās finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas vadībā neesot jutusi ministru vēlmi "izbīdīt" caur VID kādu politisku ideju.

Laiks rādīs, vai politiķi atbalstīs iesniegtās idejas un priekšlikumus Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sakārošanai un uzlabošanai, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone, kura pirmdien iesniedza atlūgumu.

Viņa atkārtoti uzsvēra, ka nevarot pārmest esošajam Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) un finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS), ka nav uzklausīta vai nav ņemti vērā piedāvātie priekšlikumi. Taču laiks rādīšot, kā tiks īstenoti iesniegtie priekšlikumi VID sakārtošanai.

Pētersone arī uzsvēra, ka savā darbības laikā neesot izjutusi politisko spiedienu vai saņēmusi no politiķiem kādus konkrētus uzdevumus par konkrētiem nodokļu maksātājiem. Tiesa, runas kuluāros par VID izmantošanu politikas vajadzībām esot dzirdētas, bet praksē tas neesot pieredzēts.

Kā ziņots, Pētersone vakar iesniedza atlūgumu finanšu ministrei.