Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Rinkēvičs: OECD rekomendācijas devušas spēcīgu stimulu

© F64

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) rekomendācijas ir devušas spēcīgu stimulu nepieciešamām iekšējām reformām korupcijas apkarošanas un nelegāli iegūtu finanšu līdzekļu atmazgāšanas novēršanas, kā arī valsts kapitālsabiedrību pārvaldības jomās, uzskata ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Ministrs Ārvalstu investoru padomes Latvijā organizētajā diskusijā par Latvijas iestāšanos gan piebilda, ka reformu turpināšana ir Latvijas labākajās interesēs, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Diskusijā ārlietu ministrs arī norādīja, ka OECD uzaicinājums Latvijai pievienoties OECD dalībvalstu lokam ir augstas kvalitātes zīmogs Latvijas ekonomikas briedumam, kas sūta pozitīvu signālu kā Latvijas sabiedrībai, tā arī Latvijas esošajiem un potenciālajiem ārvalstu investoriem.

Tajā pašā laikā ārlietu ministrs uzsvēra, ka, kļūstot par OECD dalībvalsti, Latvijai jāturpina pievienošanās OECD procesā sāktie darbi, izmantojot OECD sniegtos ieteikumus kā instrumentu Latvijas ekonomiskās attīstības un ilgtspējas nodrošināšanai.

LETA jau iepriekš vēstīja, ka, iestājoties un kļūstot par OECD dalībvalsti, Latvijai būs nepieciešams nodrošināt pastāvīgu pārstāvību organizācijā. Ārlietu ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons aģentūrai LETA iepriekš apliecināja, ka Latvija pārņems labo praksi no citām dalībvalstīm.

"Ir skaidrs, ka tā ir ļoti nopietna organizācija, kur darbs nepārtraukti notiek," sacīja Jansons, piebilstot, ka pagaidām nav zināms, kādā formātā pastāvīgā pārstāvība tiks nodrošināta.

Sagaidāms, ka pēc līguma parakstīšanas par Latvijas pievienošanos organizācijai Ārlietu ministrija iesniegs izskatīšanai Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu, kurā tiks ietverts priekšlikums par pastāvīgās pārstāvniecības modeli.