Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Vējonis aicina Melbārdi vairāk iesaistīt valdību valsts simtgades pasākumu plānošanā

© F64

Būtu jāizvērtē iespēja vairāk iesaistīt valdību valsts simtgades pasākumu plānošanā, uzskata Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā, šodien tikšanās laikā ar kultūras ministri Daci Melbārdi (VL-TB/LNNK) Vējonis aicinājis viņu izvērtēt iespēju vairāk iesaistīt valdību Latvijas simtgades pasākumu plānošanā, tādējādi nodrošinot mērķtiecīgu un savstarpēji koordinētu svētku organizācijas plānošanu izpildvaras augstākajā līmenī. Melbārde un Vējonis vienojušies, ka iespējamie risinājumi simtgades organizatoriskās struktūras uzlabošanai tiks apspriesti maijā plānotajā Simtgades padomes sēdē.

Vējonis arī aicinājis simtgades organizēšanā iesaistīt reģionus, pašvaldības, kā arī Latvijas Pašvaldību savienību. Ministre apliecinājusi, ka līdz šim reģioni simtgadei gatavojas ar lielu atbildību.

"Plānojot Latvijas simtgades pasākumus, mums jāpatur prātā, ka ne tikai jāsvin svētki, bet arī jārada nākamajām paaudzēm paliekošas vērtības, ar kurām lepoties," paudis Vējonis. Viņš aicinājis simtgades svinību organizatorus domāt par tādiem projektiem un pasākumiem, kuros būtu iespēja iesaistīties katram Latvijas iedzīvotājam un visām sabiedrības grupām dot savu ieguldījumu.

Melbārde tikšanās laikā informējusi par paveikto simtgades svētku plānošanā un organizācijā, un Vējonis paudis atzinīgus vārdus par Latgales kongresa simtgades pasākumu plānu saistībā ar Latvijas simtgades programmu.

Prezidenta ieskatā Latgales kongresa simtgades pasākumos vajadzētu stiprināt vienotības un piederības kopīgajai Latvijas valstij sajūtu, vienlaikus lepojoties ar Latgales unikālo kultūrvēsturisko mantojumu. Latgales simtgades kongresa atceres pasākumos ir jāiezīmē arī nākotnes perspektīvas, domājot par Latgales reģiona izaugsmi, uzskata prezidents.