Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Elksniņš norāda, ar ko varētu būt saistīta valdības iecere ieguldīt miljonus “airBaltic”

© F64

"Valdības iecere ieguldīt 80 miljonu eiro aviosabiedrībā “airBaltic”, iespējams, ir saistīta ar "pēkšņi" pret uzņēmumu vērstām tiesvedībām un trešo personu prasījumiem pret nacionālo aviokompāniju. Līdz ar ko, valsts izraudzītais finansējuma modelis, kas paredz 80 miljonu eiro ieguldījumu, varētu būt saistīts ar kādu līdz šim sabiedrībai nezināmu kreditoru uzrašanos", norāda Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš ("Saskaņa").

Šī iemesla dēļ frakcijas “Saskaņa” deputāti ir vērsušies pie ministru prezidentes Laimdotas Straujumas ar lūgumu darīt zināmu Saeimai informāciju un faktus, par attiecībā pret "airBaltic" esošajām un iespējamām tiesvedībām un trešo personu prasījuma tiesībām pret nacionālo aviokompāniju.

"Kā zināms, Ministru kabinets nolēma atbalstīt “Prudentia” atrasto nacionālās aviokompānijas "airBaltic" investoru, kura piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro. Investora piesaiste paredz prasību papildus no Latvijas valsts puses ieguldīt 80 miljoni EUR. Tikmēr mēs nevaram pieļaut, ka kāds jebkādu uzņēmuma attīstībai piesaistītos finanšu līdzekļus izmanto, kādas pret "airBaltic" pēkšņi iegādātas cesijas nomaksai", uzskata Elksniņš.