Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Āboltiņa izvairīga komentāros par iespējamo valdības nomaiņu

© F64

Pašlaik būtiskie jautājumi ir valsts budžeta pieņemšana, "airBaltic" investīciju plāns un citi, žurnālistiem sacīja "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa, uzsverot, ka "spekulācijas" par iespējamo valdības maiņu nekomentēs.

Politiķe uzsvēra, ka šonedēļ viņas darba kārtībā ir budžeta pieņemšana, jautājums par "airBaltic", Nacionālās drošības padomes sēde, un tos viņa varot komentēt. "Minējumus, spekulācijas, pieņēmumus es nevaru komentēt," turpināja Āboltiņa.

Taujāta, vai viņai ir ambīcijas vadīt valdību, Āboltiņa atbildēja: "Arī par manām ambīcijām runā citi." Viņa piebilda, ka vada "Vienotības" Saeimas frakciju un partiju un tie ir viņas pašreizējie pienākumi. Āboltiņa akcentēja, ka ir svarīgi runāt par faktiem un tos komentēt.

Vienlaikus Āboltiņa norādīja, ka pagaidām, līdz kongresam, noteikti netiks nosaukts arī satiksmes ministra amata kandidāts.

Runājot par sestdien gaidāmo "Vienotības" kongresu, politiķe pauda, ka tajā tiks runāts par darāmajiem darbiem, bet nav paredzētas partijas amatpersonu vēlēšanas un sensāciju šajā kongresā, visticamāk, nebūs.

Kongresam esot pieteikušies 365 delegāti un Ministru prezidente Laimdota Straujuma runās par valdības paveikto, Āboltiņa - par aizvadīto gadu partijai, kā arī tiks diskutēts par "Vienotības" darba plānu līdz Latvijas simtgadei.

Kā ziņots, arī Ministru prezidente Straujuma sīkāk nekomentē neoficiālās runas par iespējamu valdības maiņu. Visām valdībām reiz pienāk beigas, un sabiedrība tiks informēta, ja šāds brīdis pienāks, šodien žurnālistiem sacīja Straujuma, gan nekomentējot, vai tuvākajā laikā iespējamas valdības izmaiņas.