Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

“Saskaņu” Jelgavā turpinās vadīt Jakovels

© f64

Svētdien notika sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa” Jelgavas nodaļas ikgadējā kopsapulce, kuras laikā tika pārvēlēta vietējās organizācijas vadība.

Par Jelgavas nodaļas valdes priekšsēdētāju vienbalsīgi tika apstiprināts līdzšinējais vadītājs Ivars Jakovels, bet par nodaļas valdes priekšsēdētāja vietnieku – Kaspars Vanags. Valdē turpmāk strādās Valentīns Grigorjevs, Igors Kuļevs, Viktors Liepiņš, Vitālijs Litvins un Viktorija Rubika.

“ Esmu gandarīts, ka partijas biedri manu darbu ir novērtējuši un kopš 2011. gada, - kad uzņēmos Jelgavas nodaļas vadību, - mums kopīgiem spēkiem ir izdevies izveidot biedru kopumu, kam ir kopīgs skatījums uz partijas reģionālās nodaļas attīstības mērķiem un uzdevumiem, bet pilsētas deputātiem, pamatojoties uz vēlētāju un nodaļas valdes sniegtā mandāta pamata, ir vienots redzējums par pašvaldības darba prioritātēm. Tā rezultātā mums kopīgiem spēkiem ir izdevies panākt vairākus būtiskus uzlabojumus jelgavnieku ikdienā – esam pilnveidojuši sociālās palīdzības noteikumus, kā rezultātā dzīvokļa pabalsts kļuvis pieejamāks ģimenēm ar bērniem, skolas pabalsts kļuvis pieejams ne tikai trūcīgajām, bet arī mazturīgajām ģimenēm, esam spējuši nodrošināt piemaksas palielinājumu skolu un pirmsskolu pedagogiem, esam atraduši veidu kā samazināt sabiedriskā transporta izmaksas u.c.,” atzīst Ivars Jakovels.

Darbam Revīzijas komisijā tika ievēlēti Viktors Kovšovs, Larisa Volohova, Igors Dumcevs, Aleksandrs Solovejs, Jevgēņijs Davidkins. Savukārt Ētikas komisijā darbosies Oksana Ignatova, Ilmārs Preikšs, Andrejs Eihvalds, Aleksejs Jankovskis un Kristīne Vanaga.

“ Nākotnē mēs turpināsim attīstīt aizsāktos darbus, tostarp eksperimentālā kārtā aizsāktos projektus – partijas nodaļas popularizāciju Facebook vietnē un partijas biedru politiskās izglītības kampaņu, kuras ietvaros jau esam rīkojuši vairākas publiskas diskusijas ar “Saskaņas” politiķiem – ar Borisu Cileviču par kara bēgļu un imigrācijas jautājumiem Eiropas Savienībā un Latvijā, Andreju Mamikinu par ES un ASV tirdzniecības līguma projektu un notiekošajām starptautiskajām sarunām, bet decembrī plānojam uzaicināt uz Jelgavu Igoru Pimenovu par nākamā gada valsts budžetu. Šie aizsāktie projekti kļūs par maniem kā valdes priekšsēdētāja centrālajiem darba uzdevumiem, lai realizētu virsmērķi – sekmīgu startu pašvaldības vēlēšanās 2017. gadā,” norāda I. Jakovels.

“ Saskaņa” Jelgavā pašlaik apvieno 221 biedrus, bet pilsētas domē vēlētāju intereses pārstāv trīs deputāti – Ivars Jakovels, Valentīns Grigorjevs un Sergejs Stoļarovs.