Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Ždanoka biedē latviešus ar terorisma draudiem

© f64

Latvijai jābaidās no teroristu uzbrukumiem, tieši tāpat kā visām citām valstīm, kuras piedalās kara operācijās, intervijā radio “Baltkom” atklājusi Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Tatjana Ždanoka.

Deputāte uzsvēra, ka terorisms apdraud jebkuru valsti un piebilda, ka personīgi nepiekrīt Latvijas iekšlietu ministra Riharda Kozlovska teiktajam, ka Latvijā cilvēki varētu justies drošāk nekā citur Eiropā.

Viņa uzskatot, ka terorisms ir globāls drauds un Latvijai jābaidās tieši tikpat ļoti kā citām valstīm, kas iesaistījušās kara operācijās Irākā un Afganistānā, kuru rezultātā izveidojušies tādi grupējumi kā “Islāma valsts”.

“Savulaik mūsu valdība atbalstīja kara operācijas Irākā un pieņēma lēmumus par karavīru sūtīšanu uz Afganistānu. Manuprāt, tieši šie lēmumi veicināja teorristisko grupējumu Al Qaeda un Islāmas valsts veidošanos Sīrijā. Tagad jādomā, ko darīt un kā cīnīties pret šī radikālā islāma izpausmēm,” teic T. Ždanoka, kura arī norāda, ka nedrīkst noņemt atbildību no tiem cilvēkiem, kuri šos lēmumus pieņēmuši.