Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

ZZS spriedīs par nostāju bēgļu pabalstu samazināšanā

© SCANPIX

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde šodien spriedīs par politiskā spēka nostāju, kādā veidā būtu jāveic bēgļiem pienākošā pabalsta samazināšana, aģentūrai LETA informēja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Viņš gan nenorādīja, kādi aspekti šajā jautājumā tiks apspriesti, piemēram, vai plānots vienoties par kādām konkrētām bēgļu pabalsta summām, kuras varētu virzīt apspriešanai koalīcijā. Taču ZZS uzskata, ka bēgļu pabalsti ir jāsamazina, reizē kompensējot pašvaldībām izdevumus, kas radīsies šāda soļa dēļ.

ZZS valdes sēde notiks plkst.13 Saeimas frakcijas telpās.

Kā ziņots, koalīcija varētu apsvērt iespēju pēc bēgļu pabalsta samazināšanas kompensēt ar to saistītos pašvaldību papildu izdevumus, ja tādi radīsies, tas izriet no politiķu teiktā žurnālistiem pēc 19.oktobrī notikušās koalīcijas padomes sēdes.

LETA jau ziņoja, ka ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze pauda, ka svarīgākais ir, lai, samazinot pabalstu, nerastos jauni izdevumi, kas gultos uz pašvaldībām. Ja pabalstu samazināšanas dēļ pašvaldībām radīsies papildu izdevumi, tie būs jākompensē. Pabalsts ir jāsamazina saprātīgi, lai Latvija neradītu interesi par sevi kā valsti, kurā tiek maksāti lieli pabalsti, skaidroja politiķis.

Taujāti par to, vai, sedzot izdevumus pašvaldībām, no pabalstu samazināšanas būs ieguvums valsts budžetam, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK valdes loceklis Imants Parādnieks norādīja, ka izdevumus pašvaldībām varētu kompensēt tad, ja tādi radīsies.

Kā ziņots, koalīcijas partijām katrai ir savs viedoklis, kā veikt bēgļu pabalsta samazināšanu, taču šajā jautājumā tiks pieņemts politisks lēmums, iepriekš žurnālistiem sacīja Straujuma.

Koalīcija pie bēgļu pabalstu samazināšanas jautājuma apspriešanas varētu atgriezties 26.oktobra sēdē, jo tad beidzas termiņš, līdz kuram pēc ZZS lūguma tika atlikta arī bēgļu integrācijas plāna apspriešana, lai politiskajam spēkam būtu iespējams ar to iepazīties.