Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Politika

Straujuma aktualizē jautājumu ar "ministru noteikumu" ieviešanu

© F64

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) atbalsta ideju par iespēju ministrijām pašām apstiprināt savu nozari regulējošos noteikumus, kur nav nepieciešama politiska izšķiršanās.

Diskusija par tā dēvētājiem "ministru noteikumiem" nav jauna, tā tika apspriesta arī 2011.gadā, tomēr palika bez virzības.

Straujuma šodien žurnālistiem pauda, ka neiebilst pret šādu ideju un uzskata, ka tas ir nepieciešams, lai mazinātu birokrātiju. Straujuma uzskata, ka valdībā būtu jānotiek diskusijai tikai par tādiem jautājumiem, kur ir vajadzīga politiska izšķiršanās, nevis par tehniskiem noteikumiem. "Es atbalstu šo ideju un esmu atbalstījusi to jau desmit gadus, kopš biju valsts sekretāre," teica premjerministre.

Tomēr pagaidām šai idejai ir pretinieki, piemēram, nozares pārstāvji, kuri baidās, ka tādā gadījumā ministrijas varētu pieņemt pārāk ierobežojošu regulējumu. "Jautājums ir, kā panākt, lai netiek pieņemti pārāk lieli ierobežojumi," teica Straujuma, uzsverot, ka šajā gadījumā būs jāmeklē "zelta vidusceļš".

Tomēr viņa ir pārliecināta, ka šī ideja nākotnē varētu īstenoties, jo diskusija par to jau ir aktualizēta un arī Valsts kanceleja ir sākusi risināt šo jautājumu.