Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Saeima sāk rudens sesiju

© F64

Saeima šodien sāks rudens sesiju.

Šodien uz sēdēm sanāks vairākas komisijas. Parlamenta Izglītības, kultūras un zinātnes komisija šodien plkst.10 diskutēs par pedagogu darba samaksas jauno modeli un ar to saistītajiem jautājumiem. Savukārt Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija šodien plkst.10 vērtēs priekšlikumus grozījumiem likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā", kas varētu atlikt normas piemērošanu par valsts amatpersonas statusu maksātnespējas administratoriem.

Tikmēr Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien plkst.12 skatīs politiķes Ingas Bites (LRA) iesniegumu par deputātes pilnvaru atjaunošanu. Bite bija nolikusi mandātu uz bērna kopšanas atvaļinājuma laiku. Atjaunot deputāta mandātu viņa vēlas tuvākajā Saeimas rudens sesijas sēdē, proti, 3.septembrī.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien plkst.10 spriedīs par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu kandidātu apspriešanas un izvirzīšanas kārtību. Kā ziņots, vakantajam NEPLP locekļa amatam atkārtoti izvirzītas rakstnieces Evas Mārtužas, žurnālista Gunta Rozenberga un Komunikoloģisko pētījumu centra pārstāvja Aleksandra Mirlina kandidatūras.

Parlamenta Juridiskā komisija plkst.10 sagatavos lēmumprojektus par vairāku tiesnešu atbrīvošanu vai iecelšanu amatā, tostarp no amata atstādinātās Jūrmalas pilsētas tiesas tiesneses Tatjanas Bormanes, pret kuru Saeima ļāva sākt kriminālvajāšanu, lūgumu viņu atbrīvot no amata.

Saeima rudens sesiju noslēdza 20.jūnijā.

Saeimas Kārtības rullis paredz, ka Saeimas sesijas ir kārtējās un ārkārtas. Gadā ir trīs kārtējās sesijas: rudens, ziemas un pavasara sesija. Saeimas sesiju starplaikā pēc nepieciešamības jebkurā brīdī var tikt sasaukta Saeimas ārkārtas sesija.