Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

LRA gatavo grozījumus Saeimas Kārtības rullī

© LETA

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) strādā pie grozījumu projekta sagatavošanas Saeimas Kārtības rullī un tos izskatīšanai parlamentā varētu iesniegt septembrī, aģentūrai LETA pavēstīja LRA Saeimas frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš.

Grozījumos plānots precizēt deputātu imunitātes kārtību, piemēram, precizēt formulējumus attiecībā uz Ģenerālprokuratūru un tās iespējamajiem lūgumiem saistībā ar deputātu imunitātes atcelšanu.

Deputāts Liepiņš uzskata, ka pašlaik Kārtības ruļļa nosacījumos ir vērojams "liels bardaks", jo dažādi juristi sniedz atšķirīgus viedokļus par tajā minēto normu piemērošanu.

Kā ziņots, pašu Liepiņu skāruši Kārtības rullī noteiktie ierobežojumi. Saeimas Juridiskajā birojā skaidro, ka deputāts Liepiņš nedrīkst piedalīties Saeimas un tās komisiju, kā arī citu to institūciju sēdēs, kurās Saeima viņu ir ievēlējusi vai apstiprinājusi, jo 5.februārī parlaments piekrita deputāta Liepiņa krimināllietas turpmākai iztiesāšanai. Šāds liegums ir spēkā līdz brīdim, kad stājas spēkā tiesas spriedums, paredz Saeimas Kārtības rullis.

Pats deputāts uzskata, ka Saeimas Kārtības ruļļa norma par liegumu piedalīties Saeimas sēdē piemērota nepareizi, ierobežojot cilvēktiesības.

Liepiņš pēc 5.februāra vienreiz centās piedalīties Saeimas sēdē, atrodoties sēžu zālē, taču pēc šādas viņa rīcības sēdes vadītājs pārtrauca sēdes norisi.