Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Politika

Sudraba: Koalīcija turpinās strādāt

© F64

Lai arī valdošajā koalīcijā ir atsevišķas domstarpības, tā turpinās strādāt un izmaiņas tās sastāvā nav gaidāmas, šādu viedokli LTV pauda opozīcijas politiķe Inguna Sudraba (NSL).

Koalīcijai ir gana daudz balsu, lai tās politiķi varētu atļauties brīžiem viens otru tracināt, bet galu galā lēmumi tik un tā tiktu pieņemti, izteicās Sudraba.

Sudraba domā, ka koalīcija nekritīs arī "uz nākamā gada budžeta", lai arī par atsevišķu personāliju iespējamām nomaiņām politiķe neņemoties spriest.

Kopumā budžeta tapšanu Sudraba vērtē kā visai neprofesionālu, jo budžetā esot daudz lieku tēriņu, par ko liecinot biežās budžeta apropriāciju pārdales. Tāpat Sudraba kritizēja valdību par to, ka tai neesot programmas, lai aktivizētu ekonomisko darbību Latvijā.

Runājot par pieprasījumu atlaist Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP), kas cita starpā pamatots ar Valsts kontroles (VK) saskatītiem pārkāpumiem, kas plaši izplatīti visā valsts pārvaldē, Sudraba savu divkosību neredz. Viņa uzsvēra, ka jau kā valsts kontroliere daudz runājusi, ka nepieciešams nodrošināt valsts amatpersonu atbildību par rīcību ar valsts naudu, bet neviens neesot ieklausījies, tāpēc tagad viņa izmantojot iespēju prasīt atbildību.

Taujāta, vai tagad var sagaidīt līdzvērtīgu vēršanos pret citām amatpersonām, piemēram, ministriem, Sudraba atbildēja izvairīgi - esot jāsagaida VK ziņojumi rudenī, jāredz, kāda būs premjeres rīcība un vērtējums par savu ministru darbu, un tikai tad varēšot skatīties, vai uzdot papildus jautājumus ministriem vai prasīt kādu citu rīcību no premjeres.