Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Ločmele-Luņova noliks deputāta mandātu

© F64

Saeimas deputāte Regīna Ločmele-Luņova (S), kurai piemērots aizdomās turētās statuss kādā lietā par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, nolēmusi nolikt Saeimas deputāta mandātu.

Politiķe sociālajā tīklā "facebook.com" skaidro, ka tuvākajā laikā Saeimai jāpieņem ļoti būtiski lēmumi, tostarp jālemj par Valsts prezidentu, ģenerālprokuroru, Augstākās tiesas priekšsēdētāju. Ločmele-Luņova uzsver, ka šis ir "viens no izšķirošajiem brīžiem, kurā savu īsto seju parādīs visi Latvijas politiskie spēki un partijai "Saskaņa" jābūt kaujas gatavībā". Tāpēc politiķe arī pieņēmusi lēmumu nolikt deputāta mandātu.

Kā ziņots, prokuratūra pagaidām nav lūgusi Saeimas piekrišanu deputātes izdošanai kriminālvajāšanai, taču, iespējams, viņa iesaistīta 3,6 miljonu eiro atmazgāšanas krimināllietā, kuru nesen Finanšu policijas pārvalde (FPP) nodeva prokuratūrai.

Iespējams, ka Ločmele-Luņova ir saistīta ar FPP nesen Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtīto kriminālprocesu par 22 uzņēmumu organizētā grupā veiktu izvairīšanos no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksas (753 808,11 eiro) un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas lielā apmērā (3 601 085,01 eiro). Kriminālvajāšanu lūgts sākt pret 33 personām. Valsts ieņēmumu dienestā (VID) aģentūrai LETA nedz apstiprināja, nedz noliedza, ka deputāte būtu iesaistīta tieši šajā lietā, neminot nevienas personas vārdu vai uzņēmuma nosaukumu.

Ločmele-Luņova iepriekš izplatīja paziņojumu, kurā norādīja, ka inkriminētais noziegums ir meli un ir to gatava pierādīt kā pašā prokuratūrā, tā arī jebkuras tiesas priekšā.

Nākamais "aiz strīpas" "Saskaņas" sarakstā Rīgas apgabalā ir bijušais Saeimas deputāts Igors Zujevs.