Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Pirmo "Eiropas naudu" varēs prasīt tikai jūnijā

© F64

Kaut arī Eiropas Savienības (ES) fondu jaunais plānošanas periods aizsākās 2014.gadā, jaunās finanšu programmas pirmie konkursi sāksies tikai 2015.gada jūnijā, intervijā aģentūrai LETA sacīja kompānijas "Eurofondi.lv" konsultante un semināru vadītāja Natālija Kožemjakina.

Pēc viņas sacītā, pusotru gadu norisinājušies sagatavošanās darbi, lai sāktos tieši konkursi un līdzekļu apguve. Līdzīga situācija bijusi iepriekšējā laika periodā no 2007.-2013.gadam. Tad sagatavošanās darbi aizņēma aptuveni divus gadus, un pirmie projekti tika palaisti tikai 2009.gadā.

"Šoreiz ceram, ka norisināsies ātrāk. Turklāt Latvija nevar atļauties vilcināties - kad nauda tiek iedalīta, valsts uzņemas uz sevi atbildību, ka tā tiks izlietota," sacīja Kožemjankina.

Pašlaik ar jaunā perioda projektiem strādā valsts iestādes likumdošanas bāzes sagatavošanai konkrētu konkursu organizēšanai. Drīz būs gatavi Ministru kabineta noteikumi katram pasākumam, kas būs pamatdokuments un kurā viss būs atrunāts - finansēšanas jomas, summas, termiņi un tā tālāk, skaidroja eksperte.

Pirmie konkursi jaunajai finanšu programmai tiek plānoti 2015.gada jūnijā.