Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Ņemcova draudzene no Maskavas aizbēgusi uz Kijevu

© theguardian

Noslepkavotā Borisa Ņemcova ukraiņu izcelsmes draudzene, kura šobrīd ir vienīgais traģiskā gadījuma liecinieks, ir aizlidojusi uz Kijevu, ziņo theguardian.com

Kā ziņots opozīcijas līderis Boriss Ņemcovs tika nošauts piektdien vakarā Maskavā līdzās Kremlim uz Lielā Maskavas upes tilta. B. Ņemcova pavadone, 23 gadus vecā ukrainiete šobrīd ir vienīgais zināmais notikušā liecinieks.

Meitene tikusi nopratināta vairākas dienas pēc kārtas un visu laiku apgalvo, ka neko šoka dēļ neatceras.  Tā pat arī jaunā slepkavības lieciniece neizprot, kādēļ viņa tiek tik stingri apsargāta un kādēļ ierobežota viņas brīvība. „Es esmu sniegusi visas liecības un nesaprotu, kādēļ joprojām atrodos Krievijas Federācijas teritorijā. Es vēlos braukt pie mātes, kura ir slima un ļoti grūtā psiholoģiskā stāvoklī. Mani trīs diennaktis uzrauga apsardze, milicijas mašīnās ved uz izmeklēšanas komiteju, bet neviens nevar paskaidrot, kad mani atlaidīs un kāpēc tik ilgi tur,» A. Duricka sacījusi vairākiem žurnālistiem.

Ukrainas ārlietu ministrs Jevgenījs Perebinis apstiprināja, ka Anna Duricka ir nogādāta Kijevā ar Ukrainas vēstniecības palīdzību.