Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

ASV demonstrē savu spēku pie Krievijas robežas

© washingtonpost.com

Vakar, atzīmējot Igaunijas dzimšanas dienu, Igaunijas - Krievijas robežpilsētā Narvā iespaidīgā parādē devušies Amerikas Savienoto valstu (ASV) militārie spēki, tādējādi demonstrējot savu „iespaidīgumu” Krievijai, raksta washingtonpost.com.

Igaunijas pilsētā Narvā, kas atrodas uz Krievijas – Igaunijas robežas simboliskā parādē vakar devās gan ASV kaujas mašīnas, gan dažādas bruņu mašīnas, tanki un otrās ASV kavalērijas divīzijas karavīri. Narva, pēc medija Washingtonpost domām, ir viegli ievainojama Igaunijas un Krievijas robežpilsēta, kurā esot ļoti liels krievvalodīgo pilsoņu īpatsvars. Narva bieži tiek minēta kā varbūtējs Kremļa mērķis, ja Krievija vēlētos uzsāktu atklātu konfliktu ar NATO.

Krievija jau ilgi sūdzējusies par NATO ekspansiju Baltijas valstīs, protestējot pret ASV spēku izvietošanos arvien tuvāk un tuvāk tās robežām, turpretim Krievijas Baltijas kaimiņvalstis – tai skaitā Latvija, ir skaidri paudušas savu viedokli, ka tieši tas, kas notiek Ukrainā, parāda iemeslu, kādēļ tās vēlējušās pievienoties NATO.

ASV tanki pabraukājās arī pa Rīgas ielām 18. novembra parāde, kas, kā uzsver medijs Washingtonpost , ir bijis vēl viens spēcīgs žests, kā Krievijai parādīt, kas sargā Baltijas valstis.