Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisiju vadīs Balodis

© f64

Par Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāju ievēlēts deputāts Ringolds Balodis (NSL).

Uz priekšsēdētāja amatu kandidēja arī parlamentārietis Arturs Kaimiņš (LRA) un deputāte Regīna Ločmele-Luņova (S). Balodis saņēma sešas balsis, par Kaimiņu tika atdotas trīs balsis un par Ločmeli-Luņovu viena balss. Urnā tika atrasti arī divi nederīgi biļeteni.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru tika ievēlēta Ločmele-Luņova. Sākumā uz biedra amatu bija izvirzīta arī deputāta Inta Dāldera (V) kandidatūra un pirmajā balsojumā katrs no parlamentāriešiem saņēma vienādu sešu balsu atbalstu. Pēc tam Dālderis savu kandidatūru atsauca un par priekšsēdētāja vietnieku ievēlēja Ločmeli-Luņovu.

Dālderis vēlāk tika ievēlēts par komisijas sekretāru.

Kā ziņots, šodien pie Saeimas pulcējās ap 20 cilvēku, lai paustu atbalstu Kaimiņa kļūšanai par Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāju, novēroja aģentūra LETA. Savukārt viena persona pauda skeptisku nostāju par deputāta aktivitātēm.

Jau vēstīts, ka izmeklēšanas komisijā strādās deputāti Kaimiņš, Mārtiņš Šics (LRA), Kārlis Seržants (ZZS), Juris Vectirāns (ZZS), Kārlis Krēsliņš (VL-TB/LNNK), Inguna Rībena (VL-TB/LNNK), Ločmele-Luņova, Zenta Tretjaka (S), Ints Dālderis (V), Aleksejs Loskutovs (V), Balodis un Inguna Sudraba (NSL).

Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas komisija izveidota, lai vērtētu Latvijas valsts rīcību pēc traģēdijas. Plānots vērtēt valsts darbības traģēdijas seku novēršanā, kā arī darbības, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldību darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu nelaimju atkārtošanos.