Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Deputātes meita stingri nolēmusi kļūt par "Dārtu Veideru"

© Scanpix

Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Ineses Vaideres (V) meita Līga Vaidere neplāno atkāpties no iecerētās vārda maiņas saistībā ar savas mātes kļūšanu par EP deputāti un cer to izdarīt līdz šī gada beigām.

Vaideres meita aģentūrai LETA apliecināja, ka mainīs vārdu, piebilstot, ka ir paredzējusi to izdarīt līdz šā gada beigām.

Pirms EP vēlēšanām Līga Vaidere sociālajā tīklā "Facebook" publicēja ierakstu, kurā apsolījās mainīt vārdu un kļūt par Dārtu Vaideri gadījumā, ja viņas māte kļūs par EP deputāti. Kā vēstīts, Inese Vaidere darbu EP sāka 1.novembrī.

"Būtu grēks neizmantot iespēju uz Eiroparlamenta vēlēšanu viļņa iebraukt ārvalstu mediju jocīgo ziņu lapās. Dārtu Veideru no [filmām] "Zvaigžņu kariem" zina visi. Lūk, es esmu tavs dēls vai tēvs. (Neatceros.) Dārta Vaidere ir Latvijas "Nokia". Latvietim ir ļoti svarīgi, ka viņa valsti zina kaut kur citur. Parasti nezina un jauc ar Lietuvu," iepriekš norādīja Līga.

Viņa aģentūrai LETA arī atzina, ka ģimene atbalsta šādu lēmumu. "Viņiem gan bija pārsteigums, jo viņi par to neko nezināja," sacīja Līga.

Savukārt Inese Vaidere, vaicāta par meitas plānoto vārda maiņu, smejoties sacīja, ka tas ir labs joks.

"Par to visu formu, kā tas bija noformēts un uzrakstīts, sirsnīgi nosmējos," sacīja Vaidere, piebilstot, ka meitas humora izjūta ir mantota no tēva.