Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Mamikins arī balsojis pret Dombrovski; "augstprātības un cinisma" dēļ

© f64

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins ("Saskaņa") šodien balsojis pret jaunās Eiropas Komisijas (EK) apstiprināšanu nākamā EK viceprezidenta ar atbildību eiro un sociālā dialoga jautājumos Valda Dombrovska "augstprātības un cinisma" dēļ.

Mamikins sarunā ar aģentūru LETA atzina, ka viņam neesot nekas pret jauno EK un nākamo tās vadītāju Žanu Klodu Junkeru, taču viņš nevarot pieņemt Dombrovska "augstprātību un cinismu".

"Tas bija grūts un smags lēmums, bet es nevaru atbalstīt iespēju, ka jaunajā EK būs tāds cilvēks kā Dombrovskis. Ja viņš nebūtu EK, es balsotu par," atzina deputāts.

Vaicāts par jaunās EK prioritātēm, Mamikins uzsvēra, ka tām vajadzētu būt mērķētām uz sociālo politiku, jo "krīze joprojām nav pārvarēta".

"Es gan neticu un neesmu pārliecināts, ka Dombrovskis ir spējīgs vadīt sociālo dialogu," sacīja Mamikins, pieļaujot iespēju, ka nākotnē varētu nākties mainīt savu viedokli, ja Dombrovskis tomēr spēs sevi atbilstoši pierādīt.

LETA jau ziņoja, ka EP trešdien plenārsesijā Strasbūrā apstiprinājis jauno EK, kuru vadīs Žans Klods Junkers.

Par jauno EK balsoja 423 likumdevēji, pret bija 209, bet 67 deputāti balsojumā nepiedalījās. Pēc EP atbalsta Junkera komanda varēs sākt darbu, kā plānots, 1.novembrī.

Junkers pirms balsojuma lūdza EP apstiprināt viņa komisāru komandu, brīdinot par "pēdējo iespēju" atgūt pilsoņu uzticību.

"Vai nu mums izdosies pietuvināt Eiropas pilsoņus Eiropai, vai arī mēs cietīsim neveiksmi," sacīja Junkers. "Vai nu mēs spēsim dramatiski samazināt bezdarbu, vai arī cietīsim neveiksmi. Vai nu mēs dosim perspektīvu gados jaunajiem eiropiešiem, vai arī cietīsim neveiksmi."

"Ja jūs mums šodien sniegsiet atbalstu, mēs līdz Ziemassvētkiem iesniegsim darbvietu, izaugsmes un investīciju paketi," pavēstīja Junkers. "Tiem, kuri domā, ka pārmērīga taupība automātiski atdzīvinās izaugsmi un radīs vairāk darbvietu, vajadzētu šīs idejas atmest."

Viņa solītās investīciju paketes apmērs ekonomikas izaugsmes un nodarbinātības veicināšanai sasniedz 300 miljardus eiro.