Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Ždanoka: Balsoju pret Dombrovski un jaunās EK apstiprināšanu

© f64

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Tatjana Ždanoka šodien balsojusi pret jauno Eiropas Komisiju, kā arī konkrēti pret EK viceprezidentu eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdi Dombrovski (V), apliecināja deputāte.

Ždanoka sarunā ar aģentūru LETA savu lēmumu balsot pret jauno EK skaidroja ar grupas nostāju.

"Es balsoju kopā ar savu grupu, konkrēti arī pret Dombrovska kungu," sacīja Ždanoka. "Es uzskatu, ka tā ir pretruna, ka Dombrovskis ir atbildīgs par sociālo dialogu. Viņš nekādu dialogu Latvijā nav veicis," lakoniski skaidroja deputāte.

LETA jau ziņoja, ka EP trešdien plenārsesijā Strasbūrā apstiprinājis jauno EK, kuru vadīs Žans Klods Junkers.

Pēc EP atbalsta Junkera komanda varēs sākt darbu, kā plānots, 1.novembrī.

Junkers pirms balsojuma lūdza EP apstiprināt viņa komisāru komandu, brīdinot par "pēdējo iespēju" atgūt pilsoņu uzticību.

"Vai nu mums izdosies pietuvināt Eiropas pilsoņus Eiropai, vai arī mēs cietīsim neveiksmi," sacīja Junkers. "Vai nu mēs spēsim dramatiski samazināt bezdarbu, vai arī cietīsim neveiksmi. Vai nu mēs dosim perspektīvu gados jaunajiem eiropiešiem, vai arī cietīsim neveiksmi."

"Ja jūs mums šodien sniegsiet atbalstu, mēs līdz Ziemassvētkiem iesniegsim darbavietu, izaugsmes un investīciju paketi," pavēstīja Junkers. "Tiem, kuri domā, ka pārmērīga taupība automātiski atdzīvinās izaugsmi un radīs vairāk darbavietu, vajadzētu šīs idejas atmest."

Viņa solītās investīciju paketes apmērs ekonomikas izaugsmes un nodarbinātības veicināšanai sasniedz 300 miljardus eiro.