Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Barrozu: Neviens nevēlas jaunu auksto karu

© Scanpix/AP

Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu, 30. augustā pēc tikšanās ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko, paziņojis, ka ES gatava jaunām sankcijām pret Krieviju.

Kā izteicās Barrozu jaunu sankciju varianti jau ir gatavi, atliek vien tos pieņemt. "Tā kā mēs jau izrādījām Ukrainai savu atbalstu, tad jaunas sankcijas tiks pieņemtas, ja Krievija turpin;as konflikta eskalāciju. Mūsu mērķis ir miers, mēs negribam sankcijas kā tādas. Neviens nevēlas jaunu auksto karu, sankcijas šajā gadījumā ir tikai veids kā parādīt Krievijai viņas izteikumu un darbību nesakritību un rosināt Krieviju atrisināt konfliktu. ES cer uz konflikta atrisināšanu, tā nemeklē pretestības ceļus," uzsvēra Barrozu.

 Jau ziņots, ka  Eiropas Savienības augstākā pārstāve ārlietās Ketrina Eštone šodien samitā izteicās, "Visi ministri pauda dziļu satraukumu par neseno Krievijas regulāro spēku agresiju. Viņi ļoti nepārprotami atzina, ka nav militāra risinājuma. Mums nepieciešams ilgtspējīgs politisks risinājums, kas ievēro Ukrainas teritoriālo nedalāmību un suverenitāti."

"Mēs aicinām Krieviju pārtraukt karadarbību, kā arī ieroču un personāla plūsmu uz konflikta zonu un atvilkt savus spēkus," uzsvēra ES augstākā pārstāve ārlietās un drošības jautājumos.

Tomēr dalībvalstu ministri nav pieņēmuši nekādus lēmumus par turpmākām sankcijām pret Krieviju, taču, kā stāsta amatpersonas, bijusi gandrīz pilnīga vienprātība par nepieciešamību dod Maskavai spēcīgu signālu par tās rīcības nepieņemamību.